Vi er med til at uddanne branchens fremtid

Som stor virksomhed i byggebranchen ser vi det som en fornem forpligtelse, at vi er med til at uddanne fremtidens medarbejdere – det er også en opgave, vi oplever, at vi som virksomhed bliver klogere af

For NCC som virksomhed er det meget værdifuldt at have studerende i praktik. Vi har typisk mellem 30 og 35 praktikanter både i forårs- og efterårssemestret. I forårssemestret 2021 tager vi imod 38 nye praktikanter – det er rekordmange studerende, vi har i praktik på én gang, og det er vi meget stolte af!

Praktikanterne kommer med ny viden og god energi

Det er primært ingeniør- og konstruktørstuderende, vi har i praktik, men de seneste semestre har vi også haft glæde af maskinmestre- og byggekoordinatorstuderende. For os er arbejdet med studerende i praktik en stor og vigtig del – som stor virksomhed ser vi os selv som samfundsentreprenøren, der er med til at uddanne fremtidens ingeniører og konstruktører.

Der er ikke nogen tvivl om, at vi som virksomhed nyder godt af, at vi, via vores mange praktikanter, får indblik i den nyeste viden fra uddannelsesinstitutionerne. Vores praktikanter er meget dygtige og kompetente, de kommer med god energi, lyst til at lære, og de er gode til at give deres viden og input videre til de mange projekter, de er tilknyttet i deres praktikperiode.

I NCC er vi vant til at have praktikanter; vi har god erfaring med at få lavet et godt praktikforløb, og vi giver de studerende rum og plads til at de kan fordybe sig i ting som de kan bidrage med til vores organisation.

Praktikanter holder os unge

For os er arbejdet med studerende i praktik også en måde for os at forblive en ”ung” organisation på – at sikre konstant udvikling, så vi bliver ved med at kunne ruste os til fremtiden. Som praktikant kommer du til en virksomhed med mange andre praktikanter, det vil sige, at du har ligesindede der er i samme sted som dig, men du vil også opleve, at have gode, erfarne kolleger og deres ekspertise at trække på.

Vi ser praktikopholdet som en gensidig læring. Som praktikant i NCC får man alt det ansvar man selv ønsker at påtage sig. Vi er bevidste om, at praktikanten er hos os for at lære, og vi forventer ikke, at de kan alt fra dag ét. Desuden er vi bevidste om, at praktikanterne har forskellige forudsætninger. Nogle kommer med en håndværksmæssig baggrund, mens nogle andre kommer fra en gymnasial uddannelse.

I vores branche er vi ikke bange for at tage hverken de helt unge og uerfarne ind – ligesom vi i øvrigt ikke er bange for at ansætte medarbejdere, efter de er fyldt 50. Som virksomhed har vi i den grad brug for de unge kræfter med ung, god energi, men erfaring, viden og ekspertise er også meget værdsat.

At vi har praktikanter i alle aldre, giver en god dynamik til vores organisation. Og vores erfarne kolleger står klar til at støtte og vejlede dem, når der er brug for det.

Fælles for alle vores praktikanter er, at vi forventer, at de tager ansvar for deres praktik, indgår på lige fod med deres kolleger og selv er med til at forme deres praktik/læring. Hvis man har modet og lysten til at lære, så får du lov til at prøve alt, hvad du kan.

Godt begyndt er halvt fuldendt

Rent praktisk starter vi alle praktikanter op med fælles introdage. Dette gør vi for at sikre en god start, og give en generel introduktion til NCC, herunder især introduktion til arbejdsmiljø og sikkerhed, som er topprioritet i NCC. Vi ser stor værdi i, at praktikanterne lærer hinanden at kende, så de også kan bruge hinanden undervejs og sparre med hinanden i løbet af deres praktik.

Praktikanterne er spredt ud på vores mange byggepladser og projekter og ser ikke de andre praktikanter til daglig, men vi forsøger at etablere et netværk, hvor de kan bruge hinanden. Undervejs i praktikken har vi god erfaring med, at de kommer rundt og besøger hinanden og ser de forskellige projekter de hver især er tilknyttet.

Velkomst og netværksmøde for nye praktikanter – før corona

Vi siger ikke farvel – vi siger på gensyn

Når praktikperioden er ved at nå sin slutning, samles alle praktikanter igen til afslutningsdage. Her har vi god erfaring med at få evalueret praktikken, få vendt hvad der har været godt og skidt, og få gode råd til, om vi skal ændre på noget til næste hold praktikanter. Ikke mindst får praktikanterne præsenteret deres praktikperiode for de andre. Her ser vi ofte flotte præsentationer med billeder, videoer og en levende fortælling om byggepladsen eller projektet.

Vi bliver gang på gang imponerede over, hvor dygtige praktikanter vi har, og hvad de hver især har oplevet og lært undervejs. At se det gå-på-mod de har og høre om, hvordan de har oplevet at være en del af NCC for en stund, gør os endnu mere stolte af vores arbejdsplads. Vi ansætter ofte vores praktikanter som studentermedarbejdere, hvis behovet er der på det enkelte projekt. Og så kan vi glæde os over, at mange vender tilbage, når de er færdiguddannet, og igen bliver en del af NCC-familien.

Læs mere om at være praktikant i NCC her.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.