Variation i opgaver giver en interessant hverdag fyldt med ny læring

Jeg er er uddannet bygningsingeniør på SDU i Odense, og min rejse i byggebranchen begyndte i februar 2019, da jeg kom i praktik hos NCC’s beton & anlægsdivision. Her var jeg tilknyttet byggeriet af en transfertunnel, der skulle forbinde gammel og ny metro ved Kongens Nytorv.

Min tid som praktikant i NCC vækkede min nysgerrighed på de forskellige processer som byggeri indebærer; den ene uge lærte jeg eksempelvis lidt om beton og den næste skulle jeg pludselig sætte mig ind i loftsbeslag og glasvægge.

I min praktik var der mulighed for at favne bredt, men også for at gå i detaljer og arbejde fokuseret inden for ét område. Mit praktikforløb resulterede i, at jeg blev fastansat som assisterende produktionsleder i marts 2020, og jeg har siden da arbejdet på mange forskellige projekter.

Jeg holder særligt af variationen i mit arbejde, både i form af de projekter jeg arbejder på, men også i form af skiftende hold af kollegaer på de forskellige projekter, som man altid kan lære noget nyt af.

Konstruktionsarbejde kræver samarbejde og vidensdeling

For tiden er jeg tilknyttet et projekt i Nykøbing Falster, hvor vi opfører en tunnel for sygehuset i ”in situ” beton. Her stifter jeg bekendtskab med mange apteringsfag, såsom tømrer, maler, murer, membran, VVS og elektriker, som jeg ikke kender særlig meget til i forvejen, men med tiden lærer man lidt om det hele.

NCC er en stor virksomhed, hvor der er mange forskellige kompetencer og stor viden, som man kan drage nytte af.  I tilfælde hvor jeg ikke selv har kendskab til et givet fag, er der altid en kollega der har arbejdet med en underentreprenør, og som derfor har erfaring inden for dette fag, som kan lære fra sig.

Fedt at arbejde sammen med mange mennesker

I sidste ende kan man ikke bygge noget uden at have dygtige kollegaer at sparre med. Jeg har endnu ikke været tilknyttet et projekt med nogen af de samme kollegaer fra et tidligere projekt.

Jeg havde nok aldrig forstillet mig at jeg ville trives i et miljø, hvor skiftende kollegaer er hverdag, men det er så fedt at arbejde med så mange forskellige mennesker og personligheder!

Det er særligt sjovt, når der er blevet planlagt, diskuteret frem og tilbage, arbejdet hårdt både på kontoret og ude i marken, og det hele flasker sig, og vi ender med en støbning, der går helt som planlagt.

Jeg har et personligt mål om at blive produktionschef en dag, og det opnår jeg kun ved at lære af mine fejl og af de kolleger, der har større viden end mig selv. Og dem er der heldigvis mange af i NCC!

Bliv praktikant i NCC’s Civil Engineering enhed: Find opslaget her

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.