Unik indsigt i drømmebranchen

Det var naturligt for mig at søge beskæftigelse hos NCC, da de er en af de førende virksomheder inden for byggeri og anlæg i Danmark med spændende og komplekse byggeprojekter. Jeg har altid været fascineret af, hvordan et byggeri tager form, og netop derfor var det oplagt for mig at være her, da NCC appellerer til mine ønsker om at videreudvikle mig inden for det felt.

Det er jo ikke så atypisk at en som mig, der studerer Byggeri og Infrastruktur på DTU, havner i en entreprenørvirksomhed, men det der fik NCC til at skille sig ud og blive min første prioritet, var ikke kun de spændende og komplekse projekter, som jeg gerne ville være en del af, men også at de har været enormt gode til at profilere sig selv og gøre virksomheden meget synlig – i hvert fald på min uddannelse.

Vi havde blandt andet gæsteforelæsere og sågar eksterne undervisere fra NCC. Her blev vi inviteret med på byggepladserne på projekterne ”Kysthusene” og ”Nyt Hospital Nordsjælland”, hvor mit førstehåndsindtryk af virksomheden blev bekræftet. Det var ikke kun dygtige og passionerede kollegaer jeg stod med, men også en arbejdsplads der vil gøre en forskel – ligesom jeg!

En masse ny læring og forståelse

Hos NCC er de ikke sky for at give ansvar til en produktionslederpraktikant, også selvom man ’kun’ er praktikant. Under min praktikperiode har jeg haft mulighed for at opleve små som store byggepladser, hvor afdelingen ’betonrenovering’ har ageret som både underentreprenører og hovedentreprenører i renoveringsprojekterne: Hyldespjældet, Grøndal Multicenter, og Amager Ressource Center.

Jeg har haft en stor rolle i et renoveringsprojekt, hvor jeg har haft det daglige ansvar for projektet og har stået for blandt andet at afholde byggemøder og stået med den direkte kontakt til både bygherre og rådgivere. Ligeledes har jeg haft mulighed for at have daglig kommunikation og sparring med håndværkerne, herunder underentreprenører og afdelingens egenproduktion.

Jeg har haft en fantastisk oplevelse i min praktikperiode, hvor mine kollegaer har tillagt mig en masse ansvar og givet mig mulighed for at lære og opleve mange ting. Det har været en stor udfordring, men jeg har lært en masse og har fået en forståelse for hele processen fra at regne tilbud til at aflevere det færdige projekt.

Jeg har været involveret i alt fra planlægning, udførelse og økonomisk styring, og jeg har været i stand til at håndtere de udfordringer, der er opstået. Når det så er sagt, skal det ikke forstås som om, man bliver kastet ud på dybt vand. Der har altid været en virkelig god assistance fra produktionslederne, der har været med til at hjælpe mig, når det har været svært.

Bliv klar til den virkelige verden

Det var en kæmpe fornøjelse at være i praktik hos NCC, hvor jeg fik en unik indsigt i, hvordan det er at arbejde som produktionsleder i byggebranchen. Det var dog en endnu større fornøjelse, da jeg fik tilbudt en plads som studentermedhjælper.

Jeg havde godt hørt, at der var en mulighed for at blive ansat som studentermedhjælper efterfølgende, da det blandt andet er en af de ting, som NCC er kendt for med deres praktikanter. Det giver bare en helt anden lykkefornemmelse, når man selv står der og får at vide, at man gør et rigtig godt job, og at de ønsker at beholde én, så man kan blive klædt på til efter universitetslivet. Det er rart at vide, at man faktisk bliver brugt til noget, og at der bliver sat pris på ens hårde arbejde.

Det har været en god oplevelse at blive ansat som studentermedhjælper efter min praktikperiode. Hos betonrenovering har de været gode til at omstille sig, og jeg får stadigvæk nye udfordringer og spændende opgaver, selvom jeg nu er deltidsansat. Jeg fører tilsyn på forskellige byggepladser, tager på besigtigelser og er med til at regne tilbud. Jeg har fået en god indsigt i, hvad NCC er for en størrelse og de gode samarbejder, der er på tværs af organisationen.

Så hvis du overvejer at starte et praktikforløb, så kan jeg kun anbefale det. Det kan åbne døre til spændende jobmuligheder og give dig en unik indsigt i din drømmebranche.

Kom i praktik i NCC og oplev hvordan din viden fra skolebænken omsættes til praksis på vores projekter, der sætter aftryk på fremtidens infrastruktur, veje, boliger, skoler og hospitaler. Læs mere her.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.