Praktikken er vigtig forberedelse til livet i byggebranchen 2 / 2 – Praktik hos entreprenøren burde være et krav – hvorfor?

En af de vigtigste pointer, og en ”stikpille”, som jeg åbner hvert semesters undervisning med, det er, at du som bygningsingeniør eller konstruktør skal have 100 dage som entreprenør som en del af din uddannelse. Og hvorfor mener jeg det?

Det mener jeg, fordi det giver indsigt i det, som hele byggebranchen kulminerer med – uanset størrelsen af byggeriet så ender vi i en udførelsesfase!

Perioden for udførelse er det, som giver bygherren hans produkt. Et produkt som nu har ligget på tegnebordet i alt fra et par dage – til flere år!

Arkitekter, rådgivere, myndigheder – ja måske endda entreprenører – har været med i udviklingen af projektet!

Men det er her, bygherren får syn for sagen – ude på byggepladsen!

Og så ramler korthuset! Tegningsmaterialet er mangelfuldt, projektet er ikke bygbart, der bliver lavet fejl i udførelsen, leverandørerne kan ikke levere til tiden, og der kan ske så mange andre ting derude!

Det er nu, vi som entreprenører træder ind på scenen og skal vise takt og tone i byggeriets udførelse. Sammen med rådgiverne må vi løse udfordringerne.

Og det er det samspil om udfordringerne, som giver den uvurderlige erfaring til jer praktikanter! Hvad er det, der skal leveres til udførelsesfasen af et projekt?

Om du vælger at blive rådgivende ingeniør eller drømmer om at blive entreprenør, så giver udførelsesfasen input til begge sider af byggeriet!

Hvis du sidder på universitetet og aldrig har set en byggeplads i drift og taget del i arbejdet dér … Hvordan kan du så designe, rådgive og videregive et projekt til mig, som skal bygge det?

Vælg NCC som praktikplads

Frækt kunne jeg formulere det: ”Hvorfor skulle du ikke vælge NCC?”

Som nyuddannet ingeniør eller konstruktør er jeres uddannelse kun lige afsluttet med den gode ballast.

Der bliver lagt et tykt lag med teori ind i den bagerste del af jeres hjerne, og nu skal der skrives et kapitel der hedder ”sådan fungerer byggeriet”.

NCC vil forme dig i den retning som du ønsker! Styrken i størrelsen viser sig i de mange forskellige typer arbejde, vi udfører.

På kontoret sidder vores Projektudvikling. De arbejder i tæt dialog med bygherren og skaber præcis det projekt, som bygherren står og ønsker.

Så flyttes projektet til vores Designafdeling. De binder trådene sammen og skaber projektet på papiret, virtuelt og sikrer sig, at det kan bygges.

Ude på byggepladsen begynder vi med fundering (Hercules), så graver vores anlægsafdeling Civil Engineering. Og alt efter hvilken type byggeri der er tale om, så udfører Civil eller Råhus selve konstruktionen/råhuset.

Herfra overtager Nybyg og får lagt mere poleret lag på vores byggeri. Det kan også være Asfalt, der kommer og lægger sort ud.

I baggrunden for alle de her afdelinger sidder vores supportfunktioner. Sikkerhedskoordinatorer, bæredygtighedskonsulenter, jura, økonomi og mange flere!

Kom tæt på byggeriet

Hos os får du en praktikplads, hvor du har mulighed for at se, prøve og mærke alle aspekter af byggeriet.

Hvis du excellerer i din praktikperiode i NCC, så husker vi dig, giver dig mulighed for studiejob, mens du læser færdig. Og et job efter endt uddannelse er en seriøs mulighed.

Jeg har altid sagt til de studerende, at vi forventer meget få ting af jer, når I søger praktik, så skal vi nok tage os af jer i løbet af praktikken. Overvej:

Hvad ønsker du egentlig at lave?

  • Design og livet på kontoret
  • Fundering med de fede maskiner
  • Byggeriet af råhus i form af elementer
  • Anlægsprojekter i form af in situ beton, rør og ledninger

Så hjælper vi i NCC med:

  • Finde den rette afdeling efter dine ønsker
  • Være med helt fremme hvor tingene sker
  • Få ansvar under vores vinger

Vi glæder os til at høre fra dig og lære dig at kende!

Læs mere om at være praktikant i NCC her: Praktik i NCC | NCC

Se aktuelle praktikstillinger her: Praktikantstillinger | NCC

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.