Praktikken er vigtig forberedelse til livet i byggebranchen 1 / 2 – Træd ud af studielivet, til byggeriets liv

Entreprenørskab er ens, firma til firma, branche til branche. Det handler om at se løsninger, skabe effektivitet, tage imod udfordringer og ikke se alt som problemer.

Personligt for mig er det glæden ved at skabe, se ting komme op af jorden – sætte et præg på det samfund vi bevæger os i!

Jeg selv tog HELE vejen direkte, fra børnehave til DTU i 4 år (ja jeg måtte bruge et semester på at samle op), uden pauser, og jeg kan lige så godt være ærlig og sige – Det har jeg fortrudt!

Så hvordan stod jeg i 3. semester på DTU og kunne vælge praktikplads? Jeg havde ingen forudsætninger! Kun et brændende ønske om at bygge! Se ting vokse! Det havde jeg fået med fra et fag på HTX.

Jeg var aldrig i tvivl om ”hvad jeg skulle være, når jeg blev stor”. Men vejen dertil var fyldt med bump og slet ikke et forløb, jeg havde forventet.

Da 4. semester kom var jeg klar! Praktik! Iveren efter alt andet end teori var enorm, og jeg måtte have det hele! Praktikopholdet på Sri Lanka som byggeleder bekræftede mig i at, jeg skulle bygge! At sidde på et kontor og regne/designe er ikke mig som person.

Så efter DTU åbnede byggebranchens arme sig. Jeg begyndte med at vænne sig til branchen, opgaverne og ikke mindst menneskerne.

Uden jeg lagde mærke til det, opbyggede jeg erfaring, viden gennem mine kollegaer og ikke mindst kurser, som firmaet sendte mig på. Langsomt blev der bygget på både fagligt og personligt.

Hvis du står over for at skulle i praktik, er du nu tæt på samme oplevelse! Også selvom du og jeg er to vidt forskellige personer, og verden ser anderledes ud i dag.

Din praktik er vigtig

Som praktikant hos en entreprenør skal man være modtagelig for, at dagligdagen ude i marken er meget foranderlig! Udfordringerne og opgaverne står i kø for at blive løst – Det er det, der driver os entreprenører!

Som en del af uddannelsen til konstruktør eller diplomingeniør er praktikperioden en meget lille mulighed for at få smag for, hvordan verden drejer rundt om byggeriet.

Du står faktisk over for et valg, som har betydning for din fremtid – Og det kan godt være skræmmende!

Langt de fleste studerende på universitet har samme baggrund og samme udfordring, når de nærmer sig praktikperioden og ikke mindst afslutningen på deres uddannelse: En nærmest total mangel på erfaring fra byggebranchen overhovedet.

Det er derfor, de her cirka 100 arbejdsdage, som du står overfor, er så vigtige!

De vil for alvor give dig smag for byggebranchen, fornemmelse for kulturen i det firma du bliver ansat i, og ikke mindst sætter du et fingeraftryk i en branche, som husker godt!

Hvad mener jeg med det sidste? Jo – Det valg som du tager nu, efterlader dit navn i en branche, som er sindssyg god til at huske navne. Skaber man et navn for sig i praktikperioden, skabes næsten ubegrænsede muligheder for jobs efter endt uddannelse.

Vi i NCC har en nok en størrelse, hvor man lidt kan føle sig som en lille fisk i et stort hav, men vores størrelse giver muligheder allerede efter endt praktik! Og vi har praktikpladser med plads til alle interesser!

Læs mere om at være praktikant i NCC her: Praktik i NCC | NCC

Se aktuelle praktikstillinger her: Praktikantstillinger | NCC

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.