Praktikken er et springbræt til fast arbejde

Jeg begyndte i praktik i NCC i starten af året på det store projekt på Papirøen, og jeg arbejder nu som studentermedhjælper på samme projekt. NCC er kendt for at have mange dygtige medarbejdere, som har begyndt deres rejse i virksomheden som praktikanter. Min rejse i NCC er først lige begyndt og de mange muligheder i virksomheden motiverer mig enormt meget.

I min optik er praktikken til for at prøve sig selv af. På den ene side har man en masse teori fra skolebænken, som er værdifuld at få testet af i praksis, og på den anden side har man som studerende en masse forestillinger om, hvad man vil med sin karriere. Disse forestillinger er vigtige at få afprøvet i den virkelige verden, og det er fedt at få øjnene op for nye muligheder, som man ellers ikke havde set komme.

Sparring og store forventninger

Som praktikant har man en fantastisk chance for at bevise sit værd i en virksomhed. Der bliver kastet en masse bolde i ens retning, og det er op til en selv, hvordan man vælger at håndtere dem. NCC er super dygtige til at udvikle deres praktikanter. Der er altid kolleger, der står klar med sparring og hjælpende hænder. Med andre ord er man i trygge hænder gennem hele forløbet. Samtidig bliver der også forventet meget af en, og man kommer bestemt ikke sovende til det som praktikant i NCC.

Jeg har en del kolleger, der har en fortid som praktikanter i NCC. De er enormt søde til at vejlede og give råd med på vejen. Det bedste råd er nok, at man skal knokle igennem og vise en god attitude og et godt humør. Du får en del ansvar som praktikant, og det gælder om at tage det til sig, levere og stille sig åben for nye arbejdsopgaver.

Fokus på det byggetekniske

Jeg studerer byggeri og infrastruktur på DTU, hvor jeg har valgt at fokusere mine fag på infrastrukturdelen. Jeg har altid tænkt, at jeg skulle arbejde i Vejdirektoratet, men jeg følte alligevel, at jeg ville have godt af at få noget praktisk erfaring indenfor byggeri. Praktikken her på Papirøen har virkelig udvidet min horisont og åbnet mine øjne for det byggetekniske arbejde på en byggeplads.

Det har været en kanon fed oplevelse, og jeg har virkelig fået blod på tanden for gå den vej med min karriere. Jeg har bestemt ikke parkeret tanken om at prøve mig selv af i en infrastrukturdivision, men i øjeblikket er mit fokus på det byggetekniske arbejde her på Papirøen.

Spændt på hvad fremtiden bringer

Som praktikant er det enormt vigtigt, at man er nysgerrig og stiller spørgsmål. Vores senior produktionschef her på Papirøen gjorde en dyd ud af at understrege, at vi som praktikanter skulle fokusere på at være så meget ude på pladsen i produktionen som muligt og stille alle de spørgsmål, vi måtte have. Den tilgang tog jeg til mig, og der har ikke været én eneste gang, hvor jeg blev mødt af en kollega, der ikke havde lyst til at hjælpe mig eller svare på et spørgsmål.

Praktikken i NCC er udfordrende, sjov og enormt lærerig. Jeg er blevet taget rigtig godt imod her på Papirøen, hvor der virkelig er et godt samarbejde. Jeg er taknemmelig over den tillid jeg har fået ved at få lov at fortsætte i virksomheden som studentermedhjælper, og jeg er enormt spændt på, hvad fremtiden bringer.

Onur Dogan læser til diplomingeniør i byggeri og infrastruktur på DTU i Lyngby. Ved siden af sit studie arbejder han som studentermedhjælper i NCC på opførelsen af Papirøen.

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.