Praktik med stor berøringsflade sætter turbo på læringen

Man kan føle, at det er en stor beslutning, når man skal vælge praktiksted, for man vil jo helst et sted hen, hvor man får mest muligt ud af tiden. Sådan havde jeg det i hvert fald selv, da jeg skulle sende ansøgninger afsted. Personligt ønskede jeg en stilling, hvor jeg kunne prøve så meget som muligt – og lige netop dette, kunne Hercules Fundering tilbyde.

Hercules Fundering er en del af NCC-koncernen, og det er en entreprenørvirksomhed, der både beskæftiger sig med design, tilbud og produktion. Jeg begyndte selv på ingeniøruddannelsen efter blot ét sabbatår, og jeg havde ingen erfaring indenfor byggebranchen.

Det er meget teoretisk på universitetet, så for mig var det vigtigt at komme ud og se, hvordan tingene fungerer i praksis. Mange ting kan virke gode på papiret, men virkeligheden er mange gange en anden.

Reelle arbejdsopgaver er enormt motiverende

I Hercules Fundering har jeg været med til at forme min praktikperiode, og man får det ansvar, man selv søger og tager. Det kan godt virke lidt grænseoverskridende, og man kan nemt føle sig usikker. Men jeg har lært, at man kommer langt med at være åben, nysgerrig og klar på udfordringer. Det betaler sig at stille mange spørgsmål.

Helt konkret har jeg i min praktik både været en del af tilbud, design, samt udførende. Man tænker i andre baner, når man er en del af en virksomhed ift. den hverdag, man har på skolen. I virksomheden handler det om at producere og levere bedst muligt. Det er ikke bare fiktive opgaver, man sidder med – det er projekter, der skal udføres, hvilket jeg synes har været meget spændende.

Varierende opgaver fylder rygsækken med erfaring

Når man regner tilbud, får man et udbudsmateriale, som man tager udgangspunkt i. Man tager kontakt til forskellige leverandører, for at hente priser hjem, og man har kontakt til kunden. Det handler om at vinde sager hjem, så de priser, man beregner, skal være gennemtænkte. Man skal have det store overblik og være klar over, hvilke muligheder, der er for projektet i en tidlig fase.

De designs, jeg har lavet, har primært været i forbindelse med tilbud. Hvis der ikke er helt konkrete mængder i udbuddet, skal man selv ind og lave et design for at kunne give en pris. Når man har vundet en sag, kan man også designe videre for at optimere projektet. Når man vinder en sag, handler det nemlig om at optimere så meget som muligt. Dette kan både gøres via designet, men også igennem produktionen.

Jeg har været en del af forskellige sager, hvor jeg har hjulpet med planlægning og koordinering, samt været ude på byggepladserne. Der er en del kontakt med bygherre, og man skal hele tiden være opmærksom på, at man leverer som aftalt. Man finder hurtigt ud af, at man tidligt i processen skal have defineret eventuelle grænseflader, og man skal være god til at kommunikere.

Så samlet set har jeg fået en masse erfaring med i bagagen, som jeg ikke ville være foruden. Jeg har mødt en masse rare mennesker, som alle har taget godt imod mig og været behjælpelige under hele praktikperioden. Det har været sjovt og givende at være en del af hverdagen i en virksomhed, og jeg har fået en bredere forståelse for branchen.

Læs mere om at være praktikant i NCC her.

Fie Møller Stephansen læser på Aarhus Universitet på 5. semester, hvor hun er ingeniørstuderende indenfor geoteknik.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.