Længsel efter virkeligheden

Før jeg begyndte som praktikant, havde jeg nogle forestillinger om, hvordan sådan et forløb ville være. Jeg havde hørt delte meninger fra mine venner - nogle havde haft lærerige og spændende praktikperioder, mens andre var blevet sat til at hente kaffe i fire måneder. Endelig var jeg også lidt usikker på mine egne evner – ville en virksomhed overhovedet få nogen gavn af at have mig som praktikant?

Til dagligt læser jeg kandidatuddannelsen, Politisk Kommunikation & Ledelse på Copenhagen Business School. Praktikken er en del af studiet og ligger på tredje semester. Jeg havde et ønske om at opleve hverdagen i en større virksomhed, så da der opstod en mulighed for at blive praktikant i NCC, tog jeg chancen og skrev en ansøgning.

For mig var det et stort, men tiltrængt sceneskift at bytte studiebøgerne ud med praktisk erfaring. Efter en lang bachelor og en halv kandidat, kunne jeg mærke en længsel efter at komme ud i ”virkeligheden”. Jeg trængte til at arbejde med noget konkret og til at bruge al min viden fra studiet til noget praktisk.

Da jeg trådte ind ad døren på NCC’s kontor i Søborg, blev jeg taget imod med åbne arme og blev hurtigt en del af teamet i kommunikationsafdelingen. Mine tvivlstanker blev lynhurtigt udvisket, og afdelingen blev en tryg og god base. Her har jeg haft mulighed at blive udfordret og prøve kræfter med virksomhedskommunikation i mange forskellige facetter.

Konkret viden og erfaring

I NCC er jeg aldrig blevet sat til at hente kaffe. Jeg har fået lov til at arbejde med alle de ting, der interesserer mig inden for kommunikation. Tidligt i praktikken fik jeg en introduktion i presse og fik også skrevet tre pressemeddelelser selv. Her oplevede jeg også, at branchemedier bragte historien, hvilket var en kæmpe succesoplevelse for mig.

NCC er en kæmpe virksomhed, og der gemmer sig en masse spændende og gode historier – og det har været meget lærerigt at være med til at skabe og vinkle dem. Det har jeg blandt andet gjort gennem artikler, videoproduktion og nyheder på de sociale medier. Alle disse oplevelser har bekræftet mig i, at jeg var inde på noget af det rigtige, som jeg også gerne vil arbejde med i fremtiden.

Praktikken har også budt på oplevelser, der kræver sikkerhedssko, -vest og -briller. Blandt andet har jeg besøgt produktionen af flere omgange, hvilket har givet mig et indblik i hverdagen på en byggeplads. Og så har jeg ikke mindst fået et unikt indblik i en branche, der tidligere har været ukendt farvand. Jeg kendte NCC af navn og logo, men havde ingen idé om, hvordan det var at arbejde i en entreprenørvirksomhed. Det har jeg nu, og jeg kan kun anbefale det. At være en del af en virksomhed, som har så stor indflydelse på Danmark har virkeligt været sjovt.

En anbefaling til andre

Jeg har lært så meget af mit praktikforløb i NCC, og jeg vil anbefale det til alle kommunikationsstuderende. At komme ud i en virksomhed, hvor man bliver inddraget som en del af holdet, har udelukkende været en god oplevelse.

Jeg har følt mig som en del af kommunikationsafdelingen, og det er faktisk lidt vemodigt at skulle sige farvel til dem alle. Her har jeg fået så mange oplevelser og erfaring, som jeg er sikker på, at jeg kan bruge fremadrettet. Uanset hvad fremtiden bringer, vil jeg i hvert fald altid tænke tilbage på mit praktikforløb i NCC som en utrolig vigtig og lærerig tid for mig.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.