En studenterstilling i NCC medfører et stort ansvar og tid til fordybelse

Jeg startede i praktik i NCC i starten af 2020 ude på Kysthusene og blev efterfølgende tilknyttet som studentermedhjælper på Papirøen. Der følger et rigtigt ansvar med som studentermedhjælper, som jeg tydeligt kan mærke indebærer nogle mere indviklede arbejdsopgaver i forhold til da jeg var i praktik, og så har jeg fået ansvar for at vejlede nogle af vores praktikanter.

For nylig blev jeg færdig med min diplomingeniøruddannelse i byggeri og infrastruktur på DTU, og inden længe starter jeg på en kandidat i Byggeteknologi. Det har været kanon fedt at kombinere mit studie med at arbejde i NCC, da jeg på den måde har kunne kombinere teorien fra skolen med praktisk erfaring.

Fra praktikant til studentermedhjælper

Som praktikant arbejder man fuld tid på et projekt, hvilket betyder, at man har mulighed for at være en del af mange forskellige facetter af produktionen på projektet. Som studentermedhjælper arbejder man ca. to dage om ugen, da man skal passe sin skole ved siden af. Det gør naturligvis, at man ikke kan være en del af lige så mange processer i produktionen. Til gengæld får man mere komplicerede opgaver i en studiestilling.

Som praktikant får man super meget ansvar og sparring, hvilket gør, at man i slutningen af praktikken er så godt som selvkørende. Derfor er det også en naturlig overgang at gå fra praktikant til studentermedhjælper. Der bliver forventet mere af en som studentermedhjælper og man er en del mere selvkørende, men med erfaringerne fra praktikken i rygsækken er man godt rustet til det.

Store ambitioner

Jeg har store ambitioner om at lede mine egne byggeprojekter en dag, og for at nå dertil ser jeg det som et vigtigt element at dykke ned i teorien omkring byggeri. I den forbindelse er det en perfekt cocktail at kombinere min kandidat med en studenterstilling i NCC. De mere komplekse arbejdsopgaver, jeg har fået som studentermedhjælper, stiller nemlig store krav til min faglige viden, og jeg kan mærke, at jeg lærer enormt af denne arbejdsgang. Samtidig har jeg på Papirøen fået til opgave at vejlede nogle af vores praktikanter, hvilket medfører gode erfaringer indenfor ledelse- og projektkoordinering.

Jeg kan varmt anbefale fremtidig praktikanter at gå efter en studiestilling i NCC. Det er en glimrende måde at fortsætte den stejle læringskurve fra praktikken på, og så er det jo skønt at fortsætte samarbejdet med de mange gode kolleger. Nu venter min kandidat, hvor jeg ser frem til at dykke endnu mere ned i teorien omkring byggeri for derefter at anvende denne viden i mit arbejde i NCC.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.