Du kan langt mere end du tror!

Jeg begyndte som praktikant i NCC og arbejder nu som projektleder. Det gamle udtryk ”hvor der er vilje, er der vej” kommer virkelig til sin ret i virksomheden. Praktikken lærer dig, at du er i stand til meget mere end du lige går og tror, og det er helt sikkert med til at rykke ambitionsniveauet i vejret

Jeg har læst til bygningskonstruktør på University College Nordjylland (UCN) med en STX og tømreruddannelse i rygsækken. Jeg vidste allerede fra begyndelsen af min uddannelse, at jeg formentlig ville gå entreprenørvejen.

Når vi skulle fordele opgaverne i semestergruppen på studiet, endte jeg altid med at have projektleder hatten på for at forsøge at skabe overblik, forståelse og sammenhæng på projektet og i gruppen. Jeg har altid været meget ambitiøs omkring min fremtid, og da jeg skulle vælge praktiksted, var det blandt andet NCC’s professionelle tilgang til deres praktikanter, der fangede mig.

Et givende forløb

Allerede fra første dag i praktikken kunne jeg mærke, at jeg havde gode folk i ryggen. Jeg blev hurtigt en del af teamet og følte, at jeg kunne bidrage til projektet, jeg var en del af. Tilfredsheden ved at løse opgaver og afklare problematikker for at se løsninger komme til live var virkelig motiverende.

Med et projektteam, der havde min ryg, følte jeg mig som en del af holdet. Devisen “frihed under ansvar” var ret tydelig. Jeg fik lov til at løse opgaver på egen hånd og afprøve nogle af de teorier og ideer, som var formet på skolen og i mit tidligere erhverv som tømrer.

Fokus på videreuddannelse

Jeg blev efter 6-8 uger i praktikken tilbudt at fortsætte som studiemedhjælper, og da jeg var færdig med studiet, blev jeg fastansat i forretningen. Mit uddannelsesforløb stoppede dog ikke her. Jeg drømmer om at lede mit eget store projekt en dag – en drøm der kræver benhårdt arbejde og ikke mindst videreuddannelse at realisere. Derfor har jeg hele tiden været indstillet på at opsøge mulighederne for opkvalificering.

Heldigvis gør NCC utrolig meget for at videreuddanne deres medarbejdere. Der er et hav af kurser og uddannelsesforløb, man kan komme på, og ledelsen bakker rigtig godt op om videreuddannelse. Jeg tror ikke man finder mange andre virksomheder, hvor der så stærk en intern videreudvikling af medarbejderne, og det sætter jeg personligt stor pris på.

Du kan mere end du tror

Det første projekt, man står i spidsen for, er nok altid en smule angstprovokerende. Jeg mindes tydeligt min nervøsitet ved første sikkerheds- og fagentreprenørmøde på det første projekt, jeg stod i spidsen for. Bagefter tænkte jeg ”det var da ikke så slemt”.

Jeg er i høj grad drevet af at få processerne på et projekt til at lykkedes. Når jeg kan få tid, kvalitet, økonomi og sammenspillet mellem de forskellige faggrupper til at fungere, tager jeg hjem fra arbejde med et bredt smil på læberne. Jeg bryder mig ikke om at lave ting om, og det prøver jeg at videreføre til håndværkerne. Vi skal have kridtet banen op fra start, så både grundlaget og udførelsen er i orden.

Jeg nyder det ansvar, jeg får her i NCC! Udvikling er virkelig et nøgleord i virksomheden, og det er fedt at mærke, at man hele tiden er på vej mod det næste trin på stigen.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


  • Daniel Kusk

    14 september, 2021 19:52

    Det er en fornøjelse igen at have Matias på holdet 🙂
    Han fortsætter og udvikler de gode takter, som vi allerede så i praktikken.