Det kan godt lade sig gøre!

Jeg har altid valgt at se udfordringer frem for problemer. Der er ikke noget, jeg ikke kan. Så til trods for min ordblindhed og min gymnasiale baggrund, valgte jeg mit drømmestudie: Bygningskonstruktør.

Jeg kan sidde i dag og grine af, at jeg i 2022 ikke vidste hvad en sokkel var. Det gør jeg så heldigvis nu. Det skal man helst vide som assisterende entrepriseleder.

Jeg startede i NCC i starten af 2022, helt præcist den 31. januar. Jeg hørte meget godt om NCC fra min kammerat, der lige havde afsluttet praktik i NCC. Jeg kan nu kigge tilbage, og kun give ham ret i, at det er det rette sted for mig.

Som mange andre begyndte jeg som praktikant på mit 6. semester som bygningskonstruktørstuderende. Da jeg fik at vide, at det var tid til at søge praktikpladser, begyndte jeg at lede efter en organisation, der direkte appellerede til mine ønsker om en stor virksomhed med mange muligheder og med et sikkerhedsnet, som jeg kunne læne mig op ad. Som bonuspoint havde NCC også ekstremt fede byggesager, som jeg virkelig gerne ville være en del af.

Ikke et problem men en udfordring

Da jeg først skulle til at starte herude, var jeg godt klar over, at jeg ville få nogle udfordringer.

Jeg startede på bygningskonstruktøruddannelsen med en gymnasial baggrund. Jeg vidste, at jeg ville arbejde med overblik, koordinering og ledelse. Derfor valgte jeg denne branche. Jeg var indforstået med, at jeg sprang ud i et miljø, der ville være nyt for mig. Dog så jeg det som en fed udfordring i stedet for et problem.

Jeg skulle tilegne mig viden hurtigere end mange af dem, som allerede havde en håndværkerbaggrund. Med alt det i mente, gå-på-mod og lidt nervøsitet, mødte jeg op første dag, den 31. januar 2022. Jeg blev taget under vingerne af min mentor, og fik vist alt det, som jeg skulle kende til som assisterende entrepriseleder.

Jeg vil faktisk sige, at NCC har en kæmpe indflydelse på, hvor jeg er i dag. På byggepladsen og generelt i virksomheden blev jeg ikke anset som en praktikant, men som en kollega som alle andre medarbejdere. Der var ekstremt mange hjælpende hænder, og hvis jeg gik rundt og lignede et stort spørgsmålstegn, kunne jeg altid regne med mine kollegaer, der var klar til at gøre lidt for de nye i flokken.

NCC er ikke bange for at ansætte folk uden byggeerfaring, og de ser ikke min ordblindhed som et problem, men som en del af mig. NCC er virkelig dygtige til at bygge praktikanter op til at kunne præstere på det ønskede niveau.

Hvor er jeg i dag?

Efter endt praktikforløb fik jeg plads hos NCC som studentermedhjælper. Fra starten på mit praktikforløb til i dag er der gået lidt over et år, og nu sidder jeg som fastansat assisterende entrepriseleder, hvor jeg har ansvar for to bygninger på Kronløbsøen og står primært for indvendig aptering.

På trods af min manglende erfaring drømte jeg om at få plads som funktionær, og den mulighed fik jeg. NCC står nemlig inde for, at der er plads til udvikling, og imødekommer, at du ikke nødvendigvis har erfaring, men at man sammen skaber den. NCC har et arbejdsmiljø, hvor der er virkelig gode udviklingsmuligheder, og det kan mærkes.

Mit bedste råd til dig

Du skal huske at du stadig er i “sandkassen”. Det er nu, at du har tid og plads til at lave fejl! Kender du til dine stærke og mindre stærke sider, er det nemmere for dig at udvikle på dine udfordringer. Ikke problemer, men udfordringer!

Til sidst vil jeg sige: Spring ud i det! Spørg løs! Få kommunikeret med håndværkerne og de andre kollegaer. Lige fra min første dag, lærte jeg en god vending: “Den der spørger, er dum i fem minutter, men den der ikke spørger, er dum resten af livet.” Og sjovt nok, så lever jeg efter dette citat nu.

Bliv praktikant i NCC. Læs mere her: Praktik i NCC | NCC

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.