Ansvaret, forventningerne og det høje niveau driver mig

Praktikken på Nyt Hospital Nordsjælland er en hæsblæsende affære. Det er et kæmpe projekt, hvor niveauet virkelig har imponeret mig. Det gælder om at have tungen lige i munden herude, for man lærer nye ting hver dag!

Jeg valgte at tage i praktik i NCC, fordi jeg havde hørt rigtig godt om virksomheden og deres håndtering af praktikanter. Jeg har en del studievenner, der har været i praktik i virksomheden, som talte varmt om det.

I praktikken er det ansvaret, der tænder mig. Jeg har en masse koordinerende opgaver i min hverdag. Blandt andet er jeg ansvarlig for udbud af materialer til den serviceby, vi er i gang med at bygge herude. Her står jeg for at sammensætte materialelister og facilitere udbuddet, hvilket indebærer en masse forhandlinger med potentielle leverandører. Det er en super fed opgave, hvor jeg i sidste ende har ansvaret for rigtig store beløb.

Du lærer at bruge din faglige viden

Jeg er tilknyttet en mentor. Det er i princippet mange af hans opgaver, jeg er inde over. Han er virkelig god til at give mig rum til at klare opgaverne selv, samtidig med at han er klar til at sparre med mig, hvis jeg får brug for det. Generelt lærer man bare mest af at blive skubbet ud på dybt vand.

Med mine fem semestre i bagagen har jeg et rigtig godt fagligt grundlag, men det er først, når du står med en rigtig opgave, at du virkelig lærer at bruge din faglige viden. Heldigvis er vi flere praktikanter herude, som jeg ofte sparrer med, eller også går vi en tur rundt på pladsen sammen for lige at få vendt verdenssituationen. Vi kan også lære af hinanden.

En hæsblæsende hverdag

Det er rigtig stort herude og det er virkelig interessant at komme helt ind i maskinrummet på så komplekst et projekt, hvor størrelsesforholdene er lysår væk fra dem, vi normalt arbejder med på skolen. Hverdagen er meget dynamisk herude og der kan nemt opstå udfordringer, som vi bliver nødt til at finde en løsning på så hurtigt som muligt. Det giver en rigtig fed dynamik. For eksempel er der meget blød jord herude – en udfordring vi hele tiden arbejder med.

Et praktikophold handler i bund og grund om at gribe de bolde, der bliver kastet op i luften. Du kommer ind i en kæmpestor virksomhed, hvor niveauet er tårnhøjt, så det kan naturligvis godt virke en smule overvældende at få ansvar for en række arbejdsopgaver. Men det handler virkelig bare om at klø på. Hvis du griber de muligheder, du får givet, kommer der også flere af dem. Det er en meget motiverende måde at arbejde på, som jeg er ret vild med.

Et godt råd til fremtidige praktikanter

Jeg vil klart anbefale, at man gør sig umage for at give et godt førstehåndsindtryk, når man starter i praktik. Hvis du har sat dig ind i stoffet på forhånd og viser gå-på-mod og initiativ fra første dag, så er du allerede godt på vej. Man tager i praktik for at teste sin faglige viden af i praksis, så det handler om at tage arbejdshandskerne på og vise, at man er klar til at klø på.

Bliv praktikant i NCC

Philip læser til bygningsingeniør på DTU. En central del af hans professionsbachelor er et praktikophold, som han vælger at tage på sit 6. semester hos os. I NCC er Philip en del af Beton & Anlæg i Civil og han slår til dagligt sine folder på Nyt Hospital Nordsjælland (HOSNORD).

 

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.