Tjuhu! Begejstrede undervisere giver ny viden, inspiration og energi!

Maestro Flavio var fløjet ind fra Milano, og svenske Louise Palmstierna blæste os bagover med sine begejstrede udbrud ”Tjuhu!”, mens hun i røde træsko underviste os i præsentationsteknik.

Før jul var jeg sammen med en gruppe kolleger fra alle fire nordiske lande på det sidste modul af et langt og ambitiøst NCC efteruddannelses program (seks moduler af hver to-tre dage hen over ni måneder) og jeg føler, at det har givet mig en vitaminindsprøjtning af strategi, økonomi, præsentationsteknik – samt en hel del svensk fika…

En sand vitaminindsprøjtning

Ny læring giver ny energi – og ny læring sammen med gode kolleger fra mange forskellige dele af organisationen giver masser af nye bekendtskaber og ny inspiration, som man tager med sig hjem til hverdagen.

Vi har været privilegerede med virkeligt dygtige undervisere – især tror jeg, vi alle vil huske den italienske Maestro Flavio, som fløj ind fra Milano og til dagligt rådgiver blandt andre Ferrari om strategi, og svenske Louise Palmstierna, hvis begejstring smittede os alle.

Vi kendte til sidst turen fra Arlanda og stedet, hvor vi efter 20 min i taxa svinger gennem skoven ind til Kämpasten, som er den kursusejendom ejet af Stockholm School of Economics, der danner rammen om undervisningen. Her er ro og rum til intens undervisning, tid til refleksion og endda mulighed for et morgendyp i skovsøen – her får man en fornemmelse af at være langt væk fra resten af verden, den perfekte ramme for fokuseret træning.

Nyt netværk og fællesskab

Gennem ledertræningen har jeg lært nye NCC-kolleger at kende på tværs af lande og forretningsområder, og det, der slår mig, er, hvor meget, vi har til fælles, på trods af vores forskellige titler, jobfunktioner og forretningsområder. Vi kommer med helt forskellige forudsætninger og har alligevel i høj grad de samme erfaringer og udfordringer og spørgsmål som: “Hvordan kommer vi tættere på kunden?”, “Fra projekt- til kundefokus”, “det lokale VS. Koncernen” og “fra kort- til langsigtet fokus”.

På Kämpasten i Sverige skulle vi i grupper på fem løse en faglig udfordring, og når alle deltagere kommer med forskellige fagligheder, præferencer og kulturer, så kan gruppearbejde være noget af en udfordring – ikke mindst for en utålmodig sjæl som mig selv, som var havnet i en gruppe med en finne og tre svenskere fra tre forskellige forretningsområder og med hver sine præferencer og personlighedstyper…

Rustet til fremtidens forandringer

Fra start til slut har det været et både udfordrende og givende forløb, og jeg er sikker på, at vi alle har oplevet at komme fra uddannelsen med ny viden, nye redskaber og nyt netværk i organisationen, som vi kan bruge i vores arbejde fremover.

Undervejs har vi haft mange sjove og lærerige oplevelser sammen – også da alle fyrede den af til det afsluttende show, hvor vi i vores grupper skulle præsentere hver vores Business Challenge på scenen i Solna.

Og så må jeg sige, at jeg personligt sætter stor pris på at være i en virksomhed, der prioriterer at udvikle sine ledere, så vi står godt rustet til at møde fremtidens udfordringer og til at lede de forandringer, der skal til i vores organisation.

Strategisk lederuddannelse

Gennem ni måneder har 29 ledere fra hele Norden deltaget i NCC’s strategiske lederuddannelse. Med en blanding af foredrag, workshops og praktisk opgaveløsning har vi sammen fået ny forståelse af strategi, lært betydningen af at sætte ord på, hvad vores formål er.

Sammen har holdet har arbejdet med scenarier, fået indsigt i økonomi, præstation og lederskab – alt sammen for at blive stærkere, lære at planlægge efter det uventede – med andre ord blive i stand til at håndtere forandringer.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.