Færre afbrydelser på kontoret

Forskning viser, at folk, der arbejder på kontor, i gennemsnit bliver afbrudt hver tiende minut. Her kommer nogle tip til, hvordan du kan blive mere effektiv på kontoret og samtidig opnå bedre trivsel.

Forskning viser, at folk, der arbejder på kontor, i gennemsnit bliver afbrudt hver tiende minut. Her kommer nogle tip til, hvordan du kan blive mere effektiv på kontoret og samtidig opnå bedre trivsel.

I starten af det nye år gør mange af os status over det forgangne år. Og ofte har vi nogle forhåbninger eller forsæt om, hvordan det nye år skal blive, herunder også på vores arbejde. Desværre holder nytårsforsæt ikke altid i længden. Måske fordi de ikke var realistiske til at begynde med? Jeg vil gerne begynde det nye år med en opfordring til at sætte nogle enkle – og realistiske – mål for rammerne om dit arbejde i de nye år.

Luk ned for notifikationer
Mobilen summer, og mailboksen fyldes i en lind strøm. Vi kender det alle sammen og ved, hvad det gør ved os. Sæt telefonen på lydløs og læg den fra dig, når du skal have ro. Undgå at have mailboksen åben, når du arbejder med en krævende opgave. Beslut dig for, at du kun tjekker mails et par gange om dagen på faste tidspunkter, så det bliver en vane. Sæt eventuelt autosvar på din mail ind imellem, hvis du har mulighed for det, så du kan få lidt arbejdsro.

Fokuser på én arbejdsopgave ad gangen
Vi er mindst effektive, når vi prøver at løse flere arbejdsopgaver samtidig. Det skaber grobund for stress, når vi hele tiden bliver afbrudt i en tankerække. Vi følers os travle uden alligevel at nå i mål med opgaverne.

Lav en prioriteringsliste over dine arbejdsopgaver og sæt tid af i kalenderen til at løse én ting ad gangen. Når du får ro til at sidde med én opgave ad gangen, vil du mærke, hvor effektiv du faktisk bliver, og hvor meget mere du når.

Tal med dine kolleger
Det er med garanti ikke kun dig, der oplever fragmenteret arbejde som en udfordring. Tag en snak på kontoret om, hvordan I bedst håndterer afbrydelser og tager hensyn til hinanden. Måske er du mere effektiv om eftermiddagen end om morgenen, og har mere brug for arbejdsro der. Andre arbejder måske bedst hjemme, hvis de virkelig har brug for ro.

Sørg for, at aftaler om jeres nye måde at arbejde på bliver grundigt forankret og implementeret, hvis I vil have en gevinst ud af det.

Når du giver dig selv lov til ikke at være tilgængelig hele tiden og giver dig selv ro til fordybelse, bliver du meget mere fokuseret i dit arbejde. Det giver en personlig tilfredsstillelse og styrker arbejdsglæden. Og når du går hjem fra arbejde, er du mindre tilbøjelig til at være stresset. Det er et nytårsforsæt, der er værd at holde.

Jeg ønsker alle et godt – nyt – arbejdsår i 2017.

Ulrik Gram Meiner
Kundechef, NCC Property Development

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.