Balance mellem arbejde og fritid er et krav fra fremtidens talenter

Når analysebureauet Universum hvert år lader de studerende på ingeniør- og naturvidenskabelige studier give deres bud på en drømmearbejdsgiver, kan de fremtidige talenter også angive, hvad der er vigtigt for dem på arbejdspladsen. Og svarene er værd at holde øje med.

Når analysebureauet Universum hvert år lader de studerende på ingeniør- og naturvidenskabelige studier give deres bud på en drømmearbejdsgiver, kan de fremtidige talenter også angive, hvad der er vigtigt for dem på arbejdspladsen. Og svarene er værd at holde øje med.

En forudsætning for at tiltrække de bedste medarbejdere er, at arbejdsgiverne kan se, hvad der skaber værdi for den enkelte. Og de unges prioriteringer flytter sig hele tiden.

I Danmark er de absolutte topscorere en god work/life balance samt et meningsfyldt arbejde, der tjener et højere formål. Dernæst følger – afhængigt af om man er mand eller kvinde – muligheden for at blive intellektuelt udfordret eller muligheden for at opnå sikkerhed og stabilitet i jobbet.

For ikke så lang tid siden var det muligheden for en international karriere, der lå i toppen hos de studerende. I dag vægtes et kreativt, dynamisk og venligt arbejdsmiljø højere. De studerende ønsker at arbejde i et dynamisk miljø, hvor innovation og nye idéer er velkomne. Som arbejdsgiver handler det derfor om at fremme og bane vejen for en åben virksomhedskultur, så man kan tiltrække de fremtidige talenters interesse.

Det er stadig forskel på mænd og kvinder, når de angiver, hvad der har betydning for deres karrierevalg. Kvinders præferencer indeholder flere bløde værdier end mændenes og mændene lægger større vægt på fremtidige indtjenings- og ledermuligheder. Spørgsmålet er, hvordan vi imødekommer begge parter og dermed sikrer den diversitet i arbejdsstyrken, der er nødvendig. Det er nødvendigt at anerkende, at der samlet set er betydeligt flere faktorer end løn og spændende arbejdsopgaver, der afgør, om en person fra generation Y søger job i netop din virksomhed. NCC ligger på 34. pladsen ud af de 100 virksomheder, der rangeres hvert år. Det giver bestemt plads til udvikling, men vi kan starte med at glæde os over, at vores branche i år ligger på en tredjeplads blandt de mest attraktive brancher at arbejde i – både blandt mænd og kvinder. Det er imidlertid rådgivervirksomhederne i branchen, der indtager de bedste placeringer. Entreprenørselskaberne er fortsat ikke højt rangeret i undersøgelsen.

Bygge og anlægsarbejder er med til at skabe rammerne for fremtidens samfund, og sætter et stort aftryk på mennesker liv og trivsel. Derfor har vi også brug for de skarpeste hjerner og de bedste talenter. Den øgede digitalisering og fokus på bæredygtigt byggeri er med til at gøre branchen mere ”sexet” og vil bidrage til at sikre tilgang af attraktive medarbejdere.

Branchens placering i de kommende år vil vise, om det er lykkedes.

Ole Faurby, Property Development NCC

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.