Arbejdspladsen er afgørende for den unge generation

Et studie fra den internationale mæglervirksomhed CBRE viser, at yngre medarbejdere har klare holdninger til deres arbejdsforhold. Blandt andet lægger de stor vægt på selve arbejdspladsen og et godt arbejdsmiljø. Det er en vigtig indsigt for en virksomhed som NCC, der lever af at udvikle og rådgive om fremtidens arbejdspladser.

Et studie fra den internationale mæglervirksomhed CBRE viser, at yngre medarbejdere har klare holdninger til deres arbejdsforhold. Blandt andet lægger de stor vægt på selve arbejdspladsen og et godt arbejdsmiljø. Det er en vigtig indsigt for en virksomhed som NCC, der lever af at udvikle og rådgive om fremtidens arbejdspladser.

De yngste medarbejdere på arbejdsmarkedet går tit under navnet ’Millenials’. De har ikke været så længe på arbejdsmarkedet endnu, men allerede i år 2020 vil halvdelen af den globale arbejdskraft bestå af millenials, som er født mellem år 1980 og 2000. For at forstå fremtidens arbejdskraft skal vi forstå millenials og hvad der driver dem. CBRE har spurgt unge mellem 22 år og 29 år i tolv forskellige lande i Europa, Nordamerika, Asien og Oceanien om deres syn på arbejdspladsen og arbejdsmarkedet.

Usikkerhed på arbejdsmarkedet

Den største gevinst ved at studere millenials er, at man får vigtig viden om, hvordan de gerne vil leve og, ikke mindst, arbejde. Generelt kan man sige, at en række større begivenheder først sker senere i livet for de nuværende millenials end for tidligere generationer: De flytter hjemmefra senere, de studerer længere og de gifter sig og får børn senere.

Finanskrisen, som indtraf i 2008, har betydet, at mange millenials er usikre i forhold til arbejdsmarkedet og er taknemmelige for at have et job i det hele taget. Hele 62 % ville foretrække at have få eller blot en enkelt arbejdsgiver i deres karriere. Det, som kan få dem til at skifte job, er muligheden for at lære mere og udvikle sig gennem arbejdet.

Millenials forventer godt arbejdsmiljø

78 % af de adspurgte mener, at arbejdsmiljøet er vigtigt, når man overvejer et job.

69 % er klar til at give afkald på fordele for at få et bedre arbejdsmiljø, deriblandt at flytte til en mindre og mere ukendt virksomhed eller at arbejde i et mindre attraktivt område.

Undersøgelsen afslører, at der er mange faktorer på de eksisterende arbejdspladser, som ikke afspejler den unge generations forventninger til en arbejdsplads. For eksempel efterspørges der mulighed for at hvile sig, grønne områder, wellnes-muligheder og mulighed for convenience-shopping. Her er der noget at tage fat på for en udviklingsvirksomhed som NCC.

Kun 42 % mener, at det er vigtigt at have eget cellekontor. Omvendt betyder det også, at ikke alle millenials finder det attraktivt at sidde i storrumskontor. Sørg derfor for at der er taget hensyn til alle medarbejdere, når I skal flytte til nye kontorer.

Det hævdes ofte, at millenials vil have en god work-life balance, men i CBRE´s studie siger hele 56 %, at arbejde og fritid skal holdes adskilt. Måske er millenials mere konservative, end vi hidtil har troet? Det er i hvert fald vigtigt ikke at tage noget for givet på forhånd – det gælder både når arbejdspladsen og arbejdsopgaverne tilrettelægges.

Hos NCC udvikler vi skræddersyede kontorer til alle – også til millenials. Vil du læse mere om, hvordan vi arbejder med udvikling af kontorer, kan du læse mere her www.ncc.dk/futureoffice

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.