Kolleger, fleksibilitet og tillid fra ledelsen skaber en god arbejdsplads

Jeg havde en studiekammerat, der havde været i praktik i NCC’s renoveringsenhed, og da jeg stod med tilbud fra flere virksomheder, var det ham der sagde ”Tag NCC” – og det fortrød jeg ikke.

Min praktik foregik på Gentofte Hospital, og efter min praktik skrev jeg speciale i NCC om et renoveringsprojekt, der på det tidspunkt var i projekteringsfasen – Hørgården plejecenter – med fokus på samarbejde, konflikthåndtering og lean. Jeg fik lov til at deltage i projekterings- og brugermøder og være en flue på væggen og lytte med, og her skrev jeg min opgave.

Som nyuddannet blev jeg fastansat i NCC’s Renoveringsenhed. Det var i december 2014. Jeg kom på projektet Hørgården, som jeg jo allerede kendte.

Min første sag er min baby

Over cirka fire år renoverede vi plejecenteret Hørgården i tre etaper. Det var en spændende opgave, og jeg har endnu ikke helt sluppet den, for der er stadig gennemsyn, som hjælper til med. Det er min baby. Min første renoveringssag.

Det er vigtigt for mig at arbejde et sted, hvor vi har det godt sammen. Jeg har været her i syv år, og jeg er så glad for at være i Renovering. Vi har en meget familieagtig kultur, og vi hjælper hinanden. Vi bruger så meget tid med hinanden – også uden for arbejde. Det er en dejlig afdeling, og jeg elsker at være her.

Jeg er også ambitiøs med de opgaver, jeg løser i det daglige; jeg vil gerne gøre det godt, og det er tilfredsstillende, når der et godt styr på både tidsplan og økonomi på mit projekt. Jeg er også ambitiøs med hensyn til min karriere, og jeg har en 15-års plan, som sigter mod rollen som projektchef og senere som områdedirektør. Jeg vil gerne være med til at træffe beslutningerne.

Heldigvis har jeg en chef, der støtter mig i at nå de mål, vi har sat, og det er vigtigt for mig.

Vil gerne hjælpe mennesker

Udover at gøre mit arbejde godt, vil jeg gerne være med til at udvikle virksomheden. Jeg har været med til at starte et netværk for nyuddannede i NCC (Beyond Graduation). Her kan de unge medarbejdere støtte og sparre med hinanden, og det har jeg selv været rigtig glad for.

Hvis jeg kan hjælpe mennesker, sideløbende med mit arbejde, så er det bare en kæmpe bonus for mig. Jeg har brugt mange kræfter på at have mennesker i jobtræning og praktik. Vi gjorde det meget på Hørgården, der ligger i Urbanplanen.

Vi havde både børn fra udskolingen i lommepengejob og praktik, ligesom vi også skabte jobmuligheder for voksne. Det var fantastisk at se dem udvikle sig. Vi har så mange gode ressourcer til at hjælpe mennesker, give dem et lille skub frem i livet. Det gør mig glad.

Vi samarbejdede med skoler og jobcentre og prøvede vi at få folk ind i de perioder, hvor det gav mening, og vi havde noget, vi kunne sætte dem i gang med. Næsten 60 personer havde vi igennem på forskellige slags ansættelser og praktikforløb.

Jeg vil gerne udvikle mig og tage kurser i personaleledelse, for det er noget af det, jeg gerne vil; vejlede, guide, og hjælpe yngre medarbejdere til at komme godt ind i arbejdet.

Tillid og fleksibilitet er vigtigt

Den tillid jeg oplever at ledelsen har til én, er med til at skabe en rigtig god arbejdsplads. Det er især vigtigt, når man har små børn. Jeg elsker følelsen af, at folk stoler på, at jeg gør det bedste jeg kan. Og at jeg nok skal bede om hjælp, hvis jeg har brug for det.

Jeg har fået meget mod af at lykkes med ting. Jeg har nok været det, man kalder en ’pæn pige’, men jeg har udviklet mig meget over det sidste år, og jeg er blevet bedre til at sige de ting, der er svære at få sagt, sige fra og stille krav.

Det skyldes også, at vi har nogle gode personaleledere, og det er ikke nogen selvfølge, så det sætter jeg rigtig stor pris på.

 Alyaa Kadhum var i praktik i 2013 ude på sagen Gentofte Hospital hos NCC. Hun skrev afgangsprojekt i samarbejde med NCC og DTU Management om sagen Hørgården og i 2014 blev hun uddannet bygningsingeniør fra DTU. December 2014 startede hun som entrepriseleder i NCC Renovering på netop sagen Hørgården.

Læs mere om Renovering i NCC her: NCC renovering | NCC

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.