Digitalisering og datadrevne arbejdsmetoder giver et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø

Christian Køhler-Johansen, Arbejdsmiljøchef i Building Danmark, er et velkendt ansigt for medarbejderne på NCC’s projekter i Danmark. Her fortæller han om sit arbejde, og hvordan NCC’s digitale system til arbejdsmiljørapportering og besøg på projekterne går hånd i hånd for at styrke arbejdsmiljøet på alle NCC’s arbejdspladser.

Jeg rejser ofte og mine kolleger joker sommetider med, at jeg har kontoret i bilen og telefonen. Med rapporteringerne om vores arbejdsmiljø til rådighed på både min computer og mine mobile enheder, er dette egentlig et ganske præcist billede af virkeligheden. Det er muligt, fordi jeg har adgang til alle data og alle arbejdsmiljørapporteringer i vores rapporteringssystem både via computeren og mine mobile enheder.

Projekterne rapporterer deres observationer med en enkel app. Når det er let at rapportere om dit arbejdsmiljø, og du oplever at dine rapporteringer skaber forbedringer, så er du i højere grad motiveret til at gøre det. I Danmark er antallet og kvaliteten på rapporteringerne konstant stigende, og det hjælper os med at flytte fokus fra blot at undgå ulykker til, at arbejde mere forebyggende for sammen at skabe det gode arbejdsmiljø

For et stykke tid siden besøgte jeg projektet “Papirøen” på Christiansholm i København, hvor NCC er i gang med et byggeri til boliger, erhverv og fritid. Inden jeg besøger et projekt, kigger jeg på de rapporteringer vi har fået fra projektet, så jeg på forhånd har et billede af hvor projektet er stærke på arbejdsmiljøarbejdet, og hvor de evt. har behov for støtte til at udvikle sig.

Så ser vi senere på det sammen når jeg er på byggepladsen, og jeg kan mens jeg er på stedet opdatere rapporteringerne med supplerende informationer i form af billeder eller kommentarer, der kan hjælpe mig med at styrke kvaliteten i mit arbejde, når jeg arbejder med analyser eller statistik på computeren derhjemme.

Takket være det faktum, at jeg og alle andre har adgang til de samme oplysninger, bliver vi mere effektive, både i løsningen af vores individuelle opgaver og i samarbejdet om at skabe branchens bedste arbejdsmiljø. Dette er essensen af at arbejde både datadrevet og vidensbaseret.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.