Vand vokser ikke på træerne

I julen 2016 donerede NCC 125.000 kr. til Mutomoprojektet, som markant forbedrer vandforsyningen for 250.000 indbyggere i Mutomoregionen i Kenya. Regionen er en af verdens tørreste egne.

I julen 2016 donerede NCC 125.000 kr. til Mutomoprojektet, som markant forbedrer vandforsyningen for 250.000 indbyggere i Mutomoregionen i Kenya. Regionen er en af verdens tørreste egne.

Jeg hedder Sten Kvarfordh og driver Mutomoprojektet, som skal give indbyggerne i Mutomoregionen i Kenya et bedre liv. Projektet drives som en velgørende forening under parolen “Hjælp til selvhjælp”. Jeg indså tidligt, at jeg ville være med til at skabe en bedre verden; og da jeg var omkring 30 år, mødte jeg en læge, som fortalte om sit arbejde i de fattigste dele af Afrika. Jeg følte straks et kald og tænkte, at jeg også en dag skulle arbejde med at forbedre livsvilkårene for fattige mennesker.

Nu løber vandet i Mutomo. Uden vores indsats ville indbyggerne være nødt til at gå mindst seks kilometer for at hente vand. Nu kan de i stedet fylde deres vanddunke ved vandstationer i nærheden af, hvor de bor.

NCC’s donation til Mutomoprojektet blev en realitet efter en afstemning blandt NCC’s medarbejdere, hvor Mutomoprojektet i hård konkurrence med andre velgørenhedsorganisationer blev valgt som en af de tre organisationer, som NCC ville støtte. Vi vandt ikke det største beløb på 750.000 kroner, men vi er meget taknemmelige for bidraget, som er gået til vores vandprojekt.

Vand hentes nu direkte fra jorden
Mutomoregionen har kun to korte regntider om året. I lange perioder er der tørke, og derfor prioriteres projekter med forbedring af vandforsyningen højt. Her lagres regnvand på forskellige måder. Vanddamme opsamler vand fra bjergkløfter, og installationer med plasttanke opsamler regnvand fra tagene via tagrender. Det vand, der samles i damme og tanke, er ofte beskidt og skal renses. Det er et projekt i sig selv, og derfor kan vi nu glæde os over, at vi har fundet vand langt nede under den tørre, røde jordskorpe.

Med hjælp fra NCC’s juledonation har vi boret en 250 meter dyb brønd, og nu vælter vandet op. At se glæden hos områdets indbyggere giver mig så utroligt meget. Det er i øjeblikke som disse, at jeg tænker tilbage på dengang, jeg mødte lægen, der knoklede for at redde verden, og føler, at jeg trods alt det hårde arbejde har valgt den rigtige vej. Det gør mig lykkelig!

NCC’s juledonation rakte til en brøndboring, en pumpe, solpaneler til at holde pumpen i gang, stakit, vandtank, rørledninger samt en vandstation og et vandtrug til dyr.

 

Blog af gæsteblogger Sten Kvarfordh, grundlægger og frivillig I Mutomoprojektet

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.