NCC’s juledonation 2017: Mød Plan International i Guatemala

Hos NCC vil vi lyse julen op for dem, der har mest brug for det, ved at donere en million kroner til støtteværdige humanitære projekter. Det gør vi i stedet for at sende julekort eller julegaver til medarbejdere og kunder.

Hos NCC vil vi lyse julen op for dem, der har mest brug for det, ved at donere en million kroner til støtteværdige humanitære projekter. Det gør vi i stedet for at sende julekort eller julegaver til medarbejdere og kunder.

Hjælp flere piger til at kunne gå i skole i Guatemala

 

Mit navn er Carolina Poggio, og jeg har i ti år arbejdet for den humanitære organisation Plan International, der har fokus på børns rettigheder. Vi er meget glade for, at vi er blandt de tre udvalgte projekter til NCC’s juledonation. Det vil kunne gøre en kæmpe forskel for vores projekt.

Vi arbejder i hele verden, men da jeg selv er født i Argentina, føler jeg ekstra stærkt for Latinamerika. Guatemala var det første land, jeg besøgte som planmedarbejder. Det er et fantastisk land med seks store etniske grupper og mere end 30 forskellige sprog – alle knyttet til Mayakulturen. I Guatemala arbejder Plan International bredt med børns rettigheder med særligt fokus på uddannelse og beskyttelse mod alle former for vold. Selv om vi arbejder med alle børn, har vi særligt fokus på piger, som ofte er dobbelt så meget diskriminerede som drenge er.

Selv om Guatemala er et fantastisk land, er der også meget fattigdom og store kløfter mellem rige og fattige. Kun omkring 40 procent af alle piger går videre til et højere skoleniveau. Og i landsbyerne er det endnu færre.

At færre børn fortsætter gør, at der er færre tilgængelige skoler, og at vejen til skole dermed bliver længere. Det betyder enten høje transportudgifter, eller at barnet skal sættes i pleje hos familie eller bekendte. Dertil kommer udgifter til mad, ophold og skolematerialer. Disse udgifter er en stor belastning for en allerede anstrengt økonomi, og Plan Internationals stipendier er derfor et velkomment tilskud. I dag samarbejder vi med godt 30 højstadieskoler og muliggør dermed fortsat uddannelse for tusindvis af piger.

Plan Internationals skolestipendie betyder, at familien får økonomisk støtte samtidig med, at vigtigheden af at lade børnene gå i skole fremhæves gennem forskellige aktiviteter. Vi ved f.eks., at piger, der går i skole, løber en mindre risiko for at blive både gravide og bortgifte, så information om, hvordan man forebygger teenagegraviditeter er en vigtig del i dette arbejde. Det er vigtigt, da gravide og gifte piger sjældent får lov at fortsætte med at gå i skole.

Hvis det bliver os, der får NCC’s donation på 500.000 kr., vil det betyde, at yderligere cirka 500 piger vil kunne fortsætte og fuldføre deres grundskoleuddannelse, mens vi med 250.000 kr. vil kunne hjælpe omkring 250 piger. Disse piger vil dermed få større mulighed for at komme ud af fattigdom, undgå vold, undgå børneægteskab og – ikke mindst – realisere deres drømme.

Foto: Plan International

Mere om Plan Guatemala:

  • Plan International har haft aktiviteter i Guatemala siden 1978. Landskontoret ligger i Guatemala City, og organisationen har programkontorer i Jalapa, Gualan, Polochic, Carcha og Salama/Rabinal.
  • I Guatemala støtter Plan International cirka 40.000 børn og deres familier gennem faddere fra hele verden. De fleste af disse børn lever i de absolut fattigste områder.
  • Plan arbejder ikke med punktindsatser eller specifikke projekter, kun med langsigtede udviklingsprojekter. Plan er på det pågældende sted igennem længere tid og arbejder for at bekæmpe de grundlæggende årsager til fattigdom.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.