NCC’s juledonation 2017: Mød Læger uden Grænser i Libanon

Hos NCC vil vi lyse julen op for dem, der har mest brug for det, ved at donere en million kroner til støtteværdige humanitære projekter. Det gør vi i stedet for at sende julekort eller julegaver til medarbejdere og kunder.

Hos NCC vil vi lyse julen op for dem, der har mest brug for det, ved at donere en million kroner til støtteværdige humanitære projekter. Det gør vi i stedet for at sende julekort eller julegaver til medarbejdere og kunder.

Flygtningene i Libanon har brug for hjælp

Jeg kan huske en lille dreng, der blev født hos os, som hurtigt efter fødslen viste tegn på ikke at kunne trække vejret selv. Jordemoderen og børnelægen hjalp ham med det og gav ham ekstra ilt samtidig med, at en sygeplejerske tog kontakt til universitetsklinikken. Vi arrangerede transport til klinikken, hvor man behandlede ham og gav ham den rette pleje. Efter et par uger fik familien drengen hjem igen, og som tak kom de med blomster til os hos Læger uden Grænser. Det er netop sådan en situation, som NCC’s juledonation kan bidrage til. Det var rørende at se, hvor glad personalet blev over, at der blev sat pris på deres arbejde.

Jeg hedder Sophie Graner og har arbejdet som fødselslæge i Shatila Camp i Libanon, hvor der bor mere end 30.000 flygtninge. Jeg har været udsendt fem gange for Læger uden Grænser bl.a. til Sierra Leone, Sudan, Afghanistan og nu senest Libanon. Som udsendt kvindelæge, der først og fremmest arbejder med graviditet og fødsel, ser jeg både glæde og sorg.

Mine arbejdsopgaver i områderne er oftest på sygehusets fødeafdeling. Her tager jeg hånd om fødende kvinder, videreuddanner personalet og kvalitetssikrer projektet. Arbejdet indebærer, at man oftest bor på eller i tæt tilknytning til sygehuset sammen med ens teamkolleger. Det er både sjovt og lærerigt.

Mange lever under elendige forhold

Siden september 2013 har Læger uden Grænser ydet sundheds- og sygepleje af høj kvalitet til befolkningen i flygtningelejren Shatila i Libanons hovedstad Beirut. Fokus ligger først og fremmest på grundlæggende sygepleje og behandling samt psykisk sundhed hos børn, gravide, kvinder og patienter, som lider af kroniske sygdomme, men også på reproduktiv sundheds- og sygepleje (før- og eftersamtaler ved normale fødsler) samt mødre- og barnepleje, herunder ukomplicerede fødsler.

Foto: Diego Ibarra Sánchez

Fødselsafdelingen åbnede i januar 2015, da det viste sig, at de fleste syriske mødre ikke kunne betale det, det koster at føde på et almindeligt sygehus.

Mere end 1,5 millioner flygtninge fra Syrien har taget vejen til Libanon i de seneste år, og mange lever under elendige forhold. Donationen fra NCC gør det muligt for Læger uden Grænser at pleje og behandle flygtninge for både sygdomme, skader og traumer samt at yde børneomsorg og drive mødrehjælp og barneplejecentraler.

 

Fakta:

Læger uden Grænser er en medicinsk humanitær organisation, som redder liv og lindrer nød, hvor der er mest brug for det. Organisationen støtter mennesker, der er ramt af kriser, krig og naturkatastrofer uanset politisk ståsted, religion eller etnisk tilhørsforhold.

I det første halve år i Shatila Camp 2017 har Læger uden Grænser:

  • behandlet mere end 70.000 patienter i OPD (poliklinikken)
  • udført mere end 20.000 pædiatriske samråd
  • assisteret 1.500 leverancer
  • udført 20.000 rutinevaccinationer af nyfødte og børn
  • udført 14.000 NCD-konsultationer (ikke-overførbare sygdomme, dvs. kroniske sygdomme).

 

Læs mere om NCC’s juledonationer her.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.