Konfliktløsning og bare tæer

Under overskriften ”Livet er for kort til lange konflikter”, deltager NCC Building Direktør Palle Bjerre Rasmussen den 16. juni i debatmøde på Folkemødet.

Under overskriften ”Livet er for kort til lange konflikter”, deltager NCC Building Direktør Palle Bjerre Rasmussen den 16. juni i debatmøde på Folkemødet.

Temaet for debatten er mediation, hvilket ikke skal forveksles med meditation. Mediation har således intet at gøre med bare tæer og lotusstilling, men er en konfliktløsningsmetode, NCC har fokus på, som et middel til at få løst konflikter effektivt, hurtigt og som ikke mindst er meget egnet til at bevare gode relationer mellem parterne på trods af konflikten.

Mediation går i sin enkelthed ud på, at parterne i en konflikt, med hjælp fra en upartisk mediator, sammen får beskrevet konflikten og finder løsningsmuligheder, som begge parter kan tilslutte sig, hvor parternes samarbejde og fremtidige relation spiller en stor rolle.

NCC har anvendt mediation med succes, hvor konflikterne er blevet løst hurtigt, effektivt, billigt og hvor parterne har kunne bevare eller ligefrem genoprette en god relation.
Dertil har Mediationsinstituttet i deres nyligt udgivne hvidbog påvist store gevinster for branchen og samfundet ved brug af mediation, da ressourcerne der går tabt i forbindelse med konflikter, kan reduceres betydeligt.

Mediation lever som konfliktløsningsmetode, således op til de holdninger NCC har om, hvordan man bedst arbejder, også når tingene ikke helt går, som de skal og konflikter opstår.

Kendskabet til og brugen af mediation i byggebranchen er dog relativt begrænset og da det som bekendt ”takes two to tango”, er det nødvendigt at flytte branchen. Derfor deltog NCC i Mediationsinstituttets hvidbog og konference om mediation og er stolte over at blive fremhævet, som et godt eksempel for branchen. Derfor drager Palle Bjerre Rasmussen– med sko på – til Bornholm, for at NCC kan være med til at skubbe yderligere til branchen for en bedre, billigere og mere effektiv måde at håndtere konflikter på, til gavn for samfundet, branchen og NCC.

Peter Glud Falborg / Advokat NCC

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.