Ansvarlighed og omtanke skaber merværdi

Bæredygtighed er ekstremt vigtigt for NCC. Det er ingen hemmelighed, at bygge- og anlægsbranchen tilsammen står for en meget stor del af CO2-udledningen i samfundet. Og det står hævet over enhver tvivl, at vi bliver nødt til at reducere vores samlede klimaaftryk. At bygge og arbejde klimasmart er meget mere end bare en hygiejnefaktor

Vejbyggeri og vedligeholdelse kræver en enorm mængde materialer – ikke-fornyelige ressourcer såsom bitumen, stabilprodukter og andre tilsætningsstoffer. Det kræver også en stor mængde energi at producere, transportere og udlægge materialerne.

Det er vigtigt at håndtere disse naturressourcer med omhu, herunder at finde bæredygtige alternativer. At handle bæredygtigt vil sige, at man ikke bruger en ressource hurtigere, end den kan erstatte sig selv, ikke producerer noget hurtigere, end det kan nedbrydes af naturen, ikke forstyrrer den økologiske balance, sikrer alles velbefindende og bruger ressourcer fornuftigt.

Det vil også sige at tænke smart, når der arbejdes med råstofprodukter. Nogle betragter måske vores sten- og grusgrave som skampletter i landskabet, men de er faktisk afgørende for et velfungerende samfund.

Uden byggematerialer ville det være umuligt at bygge veje, skoler, hospitaler, havne, jernbaner, boliger og alle de andre byggerier, som er basale nødvendigheder i den verden, vi lever og arbejder i. Men vi er naturligvis dybt engagerede i at producere disse materialer klogt. Et eksempel er ikke kun selve eksistensen af vores stenbrud og grusgrave, men også at vi har et højt antal af dem rundt omkring, fordi transportafstanden har en klar miljøpåvirkning.

Meget mere end CO2-reduktion

For os handler bæredygtighed om langt mere end blot at reducere CO2-udledningen. Som en del af vores Smart Choices-koncept udvikler vi produkter og tjenester, der reducerer miljøpåvirkningen ved hjælp af et livscyklusperspektiv, og gennemgår, hvordan vi håndterer materialer og affald i vores projekter, samt hvordan vi kan sikre sundhed og sikkerhed for vores medarbejdere.

Alle tre dimensioner af bæredygtig udvikling – økonomisk, social og miljømæssig – er lige vigtige for os, og alle tre er i fokus, når vi bygger og udvikler produkter, driver vores virksomhed, ansætter nye medarbejdere og interagerer med kolleger, interessenter og lokalsamfundet. Vi ønsker at skabe merværdi for alle – hverken mere eller mindre!

I vores asfaltaktiviteter fokuserer vi på at udvikle og optimere tre nøgleområder inden for asfaltproduktion – reduceret brug af fossile brændstoffer, øget energieffektivitet og øget genbrug for at bevare naturens ressourcer, hvilket har ført til et markant fald i CO2-udledningen i de seneste år.

I vores produktion af råstofprodukter arbejder vi på flere parallelle fronter. Vi udvikler miljøvaredeklarationer (EPD) for vores stenbrud og grusgrave som for andre dele af vores aktiviteter. Vi anvender Sustainable Worksite-konceptet ligesom mange andre NCC-arbejdspladser.

Vi har også lanceret Kielo-konceptet for at sikre, at vores stenbrud og grusgrave bevarer og fremmer biodiversitet. Hvad mange ikke ved er, at et stort antal dyre- og plantearter ofte er udkonkurreret af andre arter i det naturlige miljø, men kan finde et sikkert levested i grusgravene og bruddene, hvor de kan leve relativt uforstyrret. Vandrefalke og digesvaler er nogle af de arter, der har fundet et tilflugtssted i vores graveområder.

Måske et job for dig?

NCC Industry søger i øjeblikket en nordisk Head of Sustainability. En, der kan fortsætte arbejdet med og udviklingen af vores indsats for at blive bæredygtige i alle aspekter af vores virksomhed. En, der forstår de udfordringer, som en kompleks virksomhed står overfor. En, der gerne vil være med på vores rejse hen imod en bæredygtig fremtid.

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.