Ret sejt at være med i vores Young Advisory Board

Når du er i den tidlige fase af din karriere, har du måske ikke en decideret plan for, hvor du skal hen i fremtiden, især i en stor virksomhed, som opererer i forskellige lande. Jeg har i hvert fald ikke. Der er sikkert masser af muligheder, som jeg ikke engang helt kender til endnu. Men jeg er sikker på, at det kommende år vil give mig en masse indsigt i min virksomhed, NCC, og vil hjælpe med at finde og klarlægge mine næste trædesten.

Sammen med fem unge kolleger i Norge, Danmark og Finland er jeg blevet bedt om at blive en del af NCC Building Nordics Young Advisory Board 2020. Hvilken spændende mulighed! Vi mødtes for første gang i slutningen af januar til en kickoff event på NCC’s helt nye hovedkvarter i Solna, Sverige.

Vi er kommet godt i gang

Det var en god begyndelse forløbet; vi havde et møde med vores nye direktør i Building Nordics, Catarina Molén-Runnäs, og de HR- og kommunikationsspecialister, som har gjort en stor indsats for at arrangere og planlægge forløbet. Talenterne fra YAB 2019 deltog også i kickoff-mødet for at ”give stafetten videre” og give os gode råd til YAB året.

Jeg synes, at vi YAB 2020 medlemmer i Solna fik en god introduktion til YAB konceptet og til hvad året vil byde os. Vi får to opgaver at arbejde med, én på corporate Building Nordics niveau om strategisk risikoanalyse og -styring, og en anden som vi snart vil få afsløret på divisionsniveau for hvert land. Løbende vil vi møde de nationale direktører I deres respektive lande, deltage i Building Nordics’ udvidede ledergruppemøder og besøge byggeprojekter i Norge, Danmark og Finland.

Vi vil gøre vores bedste

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var nervøs, da jeg tog af sted til kickoff i Solna, for jeg vidste ikke så meget om forløbet, og hvad jeg kunne forvente. Nu da vi har “brudt isen”, og vi er kommet i gang, er jeg ivrig (det tror jeg, VI alle seks er) efter at komme i gang med vores opgaver, møde vores ledelse og komme ud på projektbesøg.

Det er opmuntrende og motiverende at tænke på, at vores topledelse ser så stort potentiale og stor værdi i deres langt yngre kolleger, at de har ønsket at skabe et særskilt forløb til at udvikle os i. Det sætter jeg stor pris på. Nu er det op til os YAB’ere at få mest muligt ud af det, komme med vores input og indsats til brug for lederteamet gennem opgaver og møder, og selvfølgelig selv netværke i NCC Building Nordics og få en dybere forståelse for, hvordan vores virksomhed og forretninger ledes på øverste niveau.

Masser at lave ved siden af det daglige arbejde og selvfølgelig en sund dosis pres på for at levere til vores ledere. Men som de siger; når du gør dit allerbedste, kan ingen forvente mere.

Jeg ser meget frem til dette år!

 

Young Advisory Board (YAB) er et etårigt talentprogram i NCC Building Nordics med deltagere fra Finland, Norge og Danmark. Formålet med YAB er at udvikle fremtidens ledere og specialister. Deltagerne er udvalgt af forretningsområdets ledelse på grundlag af præstation og potentiale.

De unge talenter får adgang til topledere, dybere indsigt i forretningen og netværk på tværs af grænser. De bliver stillet en opgave af ledelsen, som de skal arbejde med i fællesskab henover året gennem samtaler med NCC’s ledelse og besøg på flere projekter i landene. Afslutningsvis præsenterer de deres konklusioner for ledelsen af Building Nordics.

 

 

 

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.