Positive hændelser på byggepladsen skal styrke arbejdsmiljøet

At skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø er en opgave mange virksomheder i byggebranchen bruger store kræfter på hver dag. I denne uge holder hele NCC koncernen Sundheds- og Sikkerhedsuge, og det er en af de årlige aktiviteter i NCC, jeg ser meget frem til.

At skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø er en opgave mange virksomheder i byggebranchen bruger store kræfter på hver dag. I denne uge holder hele NCC koncernen Sundheds- og Sikkerhedsuge, og det er en af de årlige aktiviteter i NCC, jeg ser meget frem til.

En af vores stærke sider er, at vi langt de fleste steder i NCC tilbyder noget af det bedste arbejdsmiljø, som findes i bygge- og anlægsbranchen. En af vores svage sider er, at vi er så vant til at fokusere på problemerne, og derfor er ikke er særligt gode til at have øje for det, der fungerer godt.

Det er vi er nødt til at øve os på at blive bedre til.

Vores gode løsninger og erfaringer skal i spil

Vi skal ikke vende det blinde øje til de arbejdsmiljømæssige udfordringer, vi har. Dem tager vi naturligvis alvorligt. Men vi kan vinde meget ved at sætte fokus på det, der virker og dykke ned i baggrunden for det. Derved kan vi udbrede de gode løsninger og bruge vores store erfaring og viden til at få bugt med nogle af de problemer, vi løbende møder i vores stræben efter vores vision om at undgå ulykker og nedslidning.

Vi er allerede godt i gang. Blandt andet arbejder vi med at tænke fremad og allerede i projekteringsfasen sætte ekstra fokus på arbejdsmiljøet ligesom vi også styrker arbejdsmiljøperspektivet i vores planlægning af produktionen.

Kort sagt handler det om, at vi skal blive endnu bedre til at lære af vores succeser.

Når vi er opmærksomme på vores succeshistorier, og udvikler videre på det, vi er gode til, skaber vi de bedste forudsætninger for at tage ordentligt vare på hinanden og være sikre på at alle kommer hjem fra arbejde uden skader og skavanker.

Vi løfter blikket fra en travl hverdag

I Sundheds-og Sikkerhedsugen får vi anledning til at sætte lidt ekstra fokus på arbejdsmiljøet og trivslen i vores virksomhed. Det giver os mulighed for at løfte blikket op fra en travl hverdag, og se på de stærke og svage sider af arbejdsmiljøet der, hvor man arbejder.

Det er ledelsen på den enkelte arbejdsplads, som skaber rammerne og forudsætningerne for de aktiviteter, der sættes i gang i ugen. Men alle medarbejdere kan være med til at sætte dagsordenen – også i hverdagen. Ved at involvere sig, deltage aktivt, og dele sin viden, egne overvejelser og erfaringer kan alle bidrage til, at vi alle får et styrket arbejdsmiljø.

Det gælder i NCC, og det gælder i resten af branchen.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.