En uforudset udvikling

Nogle måneder efter vores første, og foreløbigt eneste, møde i Young Advisory Board i Solna er gået, og vi er inde i en hverdag, som ingen af os kunne forudse. Der er vendt op og ned på de flestes arbejdshverdag, og vi er nødt til at tilpasse os og finde arbejdsmetoder, som fungerer, på trods af alt det der sker.

Vi måtte desværre erkende, at projektbesøg i København og mødet med direktøren for NCC Danmark, Palle Bjerre Rasmussen, ligesom socialt samvær med de andre YAB2020 medlemmer, ikke kunne gennemføres. Der kom restriktioner på rejser over landegrænserne, og så måtte vi aflyse.

Rejse til Helsinki for møde med Building Nordics ledelsesteamet og projektbesøg den 23. april blev også udskudt indtil videre.

Tilpasning til dagens situation

På trods af alt dette er vi alligevel lykkedes med at opretholde dialogen. I stedet for at kunne mødes i flotte omgivelser i København og Helsinki, har vi tyet til den næstbedste løsning; Skype og Teams-møder! Vi har blandt andet gennemført Skypemøde med Kim Allan fra BA Building Nordics ledelsesteam, og vi har haft Teams-møde med Palle Bjerre Rasmussen og fået præsenteret et par megaprojekter og lært dem bedre at kende.

Derudover har vi i YAB2020 sammen planlagt møder hver anden uge for at give hinanden en status på opgaven og diskutere spørgsmål og idéer, der måtte dukke op. På den måde har vi opretholdt kontakten, selv om vi ikke har haft mulighed for at mødes ansigt til ansigt.

Hvad nu?

I stedet for turen til Helsinki blev der indkaldt til Teams-møde med hele ledergruppen med flere præsentationer. Det var vældigt interessant at høre om ”rigets tilstand” med blandt andet status fra HR, Business Support, Jura og Indkøb. Der blev også fremlagt status fra de forskellige ledere fra Norge, Danmark og Finland. Afslutningsvis fik vi i YAB2020 mulighed for at præsentere os selv og fremlægge det arbejde, vi har lavet indtil nu med koncern- og divisionsopgaverne.

Catarina Molèn-Runnäs, leder af BA Building Nordics, fortalte, at vi ikke kun må fokusere på det negative ved den situation, vi er i med corona, men også tænke på de positive ting, vi kan tage med os videre. Hvad har vi lært gennem disse måneder, som vi kan tage med os og implementere i arbejdsprocesser og i vores hverdag. Den måde at tænke på tager jeg med mig videre i min arbejdshverdag og i samarbejdet med mit team i YAB2020.

Vi tror på, at vi nok skal komme i mål og opretholde det gode samarbejde, vi har over telefonen og via Teams-møder, selv om vi ikke får rejst med fly og mødes rundt omkring i Norden.

Tak fra mig.

 

Young Advisory Board (YAB) er et etårigt talentprogram i NCC Building Nordics med deltagere fra Finland, Norge og Danmark. Formålet med YAB er at udvikle fremtidens ledere og specialister. Deltagerne er udvalgt af forretningsområdets ledelse på grundlag af præstation og potentiale.

De unge talenter får adgang til topledere, dybere indsigt i forretningen og netværk på tværs af grænser. De bliver stillet en opgave af ledelsen, som de skal arbejde med i fællesskab henover året gennem samtaler med NCC’s ledelse og besøg på flere projekter i landene. Afslutningsvis præsenterer de deres konklusioner for ledelsen af Building Nordics.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.