Alle skal have en sikker arbejdsplads

Denne uge arrangerer NCC Health and Safety week. NCC har igennem flere år afholdt HMS-ugen, og vi ved, at denne uge bidrager til at skabe stort engagement, og til at sikkerheden på arbejdspladsen sættes i fokus.

Denne uge arrangerer NCC Health and Safety week. NCC har igennem flere år afholdt HMS-ugen, og vi ved, at denne uge bidrager til at skabe stort engagement, og til at sikkerheden på arbejdspladsen sættes i fokus.

Vi er næsten 18.000 ansatte i NCC-koncernen, og HMS-ugen er derfor et vigtigt tiltag. De forskellige aktiviteter, som bliver gennemført denne uge, bidrager til at give større viden og bevidsthed om såvel den personlige som arbejdskollegernes sikkerhed på arbejdspladsen.

Vi skal videreudvikle vores sikkerhedskultur

En række ansatte i bygge- og anlægsbranchen kan fortælle historier om ulykker, skader og hændelser, som vi allerhelst vil undgå på byggearbejdspladserne. Og de sker også i NCC. Derfor må vi aldrig slække på vores fokus på sikkerheden.

Vi ønsker, at alle ansatte og underentreprenører skal komme hjem efter endt arbejdsdag i lige så god form, som de da de startede op på dagens arbejde. Dette mål arbejder vi for hver eneste dag, og denne uge gennemfører vi en række aktiviteter, hvor målet er at videreudvikle vores sikkerhedskultur.

HMS-ugen skal give inspiration og viden

Vi gennemfører i ugens løb forskellige sikkerhedskurser, sikkerhedsdiskussioner, foredrag og beredskabsøvelser, og vores rutiner bliver gennemgået. Vi ved, at dette bidrager til at skabe større engagement, viden og rigtige sikkerhedsholdninger. Sammen styrker vi vores sikkerhedskultur, og HMS-ugen skal give inspiration og viden på vejen hen imod vores mål om et godt arbejdsmiljø og nul ulykker.

Når HMS-ugen er gennemført, har vi som mål, at alle ansatte skal have gennemført en række HMS-aktiviteter, som skal være med til at øge fokusset. Ansvaret for sikkerheden ligger hos ledelsen, og gennem god planlægning bliver alle aktiviteterne denne uge indrapporteret, så vi kan bruge vores erfaringer til at øge sikkerheden yderligere.

Vigtigt at vise andre, hvad vi gør

Vi ved, at en række aktører i branchen afholder lignende HMS-uger, og vi er glade for, at stadig flere tager sikkerheden på byggearbejdspladsen alvorligt. Men vi ved også, at en hel del entreprenører ikke har det samme fokus. Derfor er det vigtigt for os, at vi viser, hvad vi gør for at skabe sikre arbejdspladser. Vores kunder skal ikke være i tvivl om, at vi tager sikkerheden på vores byggearbejdspladser alvorligt.

Morten Larsen, HMSMorten Larsen, HMS-chef, NCC Infrastructure

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.