Under min uddannelse på DTU var jeg i praktik i NCC’s Byggeri Øst division. Jeg har aldrig været god til at sidde til forelæsninger – jeg er mere en ”learning by doing” type, og netop derfor var mit praktikforløb noget af det bedste og mest lærerige under min uddannelse. Selvom min uddannelse var meget tegnestuepræget, var jeg meget interesseret i den udførende fase, da det for mig er meget mere håndgribeligt.
I praktikken lagde jeg fra land på et byggeprojekt på Islands Brygge. Jeg havde haft en del projekter på mit studie, som netop handlede om Islands Brygge, så det var rigtig sjovt at komme derud på et virkeligt projekt. Her begyndte jeg med praktiske opgaver med blandt andet kvalitetssikring. Det udviklede sig til arbejde med tidsplaner, skrive udbuds-/kontraktmateriale og en hel del koordinerende arbejde.
Det var en super god udvikling, hvor jeg tydeligt kunne mærke, at jeg fik mere og mere ansvar i takt med at jeg blev skarpere og skarpere. Samtidig var det fedt at veksle så meget mellem at arbejde på kontoret og ude på byggepladsen.
En givende omvej
Da jeg havde færdiggjort praktikken og den resterende del af min bachelor, var jeg meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle tage en overbygning. Jeg oplevede, at der var en forventning om, at en overbygning var det eneste rigtige valg, men valgte i første omgang at tage et grundforløb på møbelsnedkeruddannelsen. Det var fantastisk lærerigt, men jeg tænkte stadig, at jeg skulle have en akademisk overbygning.
Jeg kom ind på landskabsarkitektur og kom dermed tilbage i tavleundervisningen, hvor jeg dog ikke lærte det store. Jeg droppede ud af landskabsarkitektur, fordi jeg lærte mere på mit arbejde i NCC end på skolebænken. Det var det helt rigtige valg for mig.
Fra studiestilling til fast job
Grundforløbet på møbelsnedkeruddannelsen bekræftede mig i, hvor fedt det var at arbejde praktisk med tingene, og det gik op for mig, at jeg i NCC kunne kombinere min uddannelse og min interesse for ”hands on arbejde”. I tiden som praktikant i NCC fik jeg skabt et rigtig godt netværk, så det var nærliggende at række ud til mine tidligere kolleger og forhøre mig om en studiestilling.
Heldigvis var der plads til mig i indkøb, hvor jeg begyndte at kværne leverandørtal i pivottabeller og databaser. Det var superfedt, at man faktisk kunne se, at det man regnede på, også blev til virkelighed. Jeg er ret utålmodig af natur, så jeg har brug for, at der sker noget. Jeg holder meget af skarpe deadlines, da de gør mig enormt effektiv.
Jeg blev fastansat, da jeg stoppede på landskabsarkitektur, og i efteråret i år flyttede jeg så til Byggeri Øst, hvor jeg er blevet tilknyttet det nye kæmpeprojekt på Papirøen i København som assisterende entrepriseleder. Her skal der bygges en helt ny bydel på grunden for det gamle papirlager og Street Food marked.
Den spændende rejse fortsætter
Hvis jeg ikke var kommet i praktik i NCC, var jeg næppe havnet i byggebranchen. Jeg kunne have endt på en tegnestue, men nu er mit Stanley stemmejerns sæt blandt mine kæreste ejer, og nyt værktøj står øverst på min ønskeseddel her til jul. Mine gode relationer i NCC blev samtidig min vej tilbage i virksomheden.
Jeg husker tydeligt, at der var snak om papirøen under min praktikperiode, og hvor vanvittigt det ville være hvis NCC vandt projektet. Derfor er det helt fantastisk, at jeg nu selv får muligheden for at komme på projektet for NCC. At jeg samtidig kommer til at arbejde sammen med tidligere kolleger fra da jeg arbejdede på Islands Brygge, gør kun projektet endnu federe at være på.
Jeg ser meget lyst på fremtiden. Det er enormt spændende og lærerigt at være en integreret del af projektet her på papirøen, og så tror jeg heller ikke, at jeg er færdig med at uddanne mig. Der bliver forventet rigtig meget af mig her i NCC, og jeg ser gode muligheder i at videreuddanne mig i virksomheden. Selv tavleundervisning kan blive spændene, hvis blot man er motiveret omkring indlæringen.
I sidste ende handler det om at finde den rigtige hylde at være på, og jeg er enormt glad for at være tilbage i NCC.
Camilla Rask Henriksen er assisterende entrepriseleder på NCC’s byggeprojekt på Papirøen.
Camilla flyttede fra Vejle til København, da hun begyndte på DTU i sommeren 2015. I 2019 blev hun færdig som diplomingeniør i bygningsdesign.