Siden gymnasietiden var det klart for mig, at det var byggebranchen jeg skulle ende i, da det er en branche med ”go” i og hvor der ikke er to dage, der er ens. Det er spændende at følge teori og tegninger blive til virkelighed.
Det var hele tiden planen at jeg skulle læse videre, men efter gymnasiet var en pause fra studierne tiltrængt. Hvorfor jeg tog i Livgarden og efterfølgende tømreruddannelsen, som jeg ikke fortryder et sekund.
Begyndelsen på ingeniørstudiet, hvor skiftet fra en hverdag med håndværk til integral- og differentialregning, var en hård kamel at sluge. Der gik dog ikke lang tid, før jeg faldt på plads og studiet har givet mig en stor viden og mange relevante værktøjer, som jeg nu gør stor gavn af.
Fordel med en baggrund som håndværker
I rollen som produktionsleder på en byggeplads, er det en stor fordel at have en håndværksmæssig baggrund. Man ved hvad der er muligt, kender materialer og konstruktionsopbygninger, og hvordan det generelt er at være på en byggeplads.
Det mest tilfredsstillende ved min hverdag, er at se tegninger blive til virkelighed, hvilket jeg også var meget drevet af som tømrer.
Billeder fra projektet ‘A Place To’ i Esbjerg
Timerne flyver afsted
Når man indgår i et egenproduktionsteam, er der altid fart over feltet. Der er mange arbejder i gang samtidig, hvilket kræver koordinering, opfølgning og forberedelse.
Med konstant fart over feltet flyver tiden afsted, og jeg tror aldrig man kommer til at sidde og vente på at klokken slår fyraften.
Jeg er rigtig glad for mit arbejde og det er altid en fornøjelse at møde ind på byggepladsen. Hver dag gør man sig nogle erfaringer, som er vigtige at tage med videre, så jeg kan blive ved med at dygtiggøre mig.
Spændt på den videre rejse
Digitaliseringen har også ramt byggebranchen, hvilet vi benytter os af til fulde. De nyeste tegninger, kvalitetssikring og tilsyn kan nu tilgås og udarbejdes via. telefon og tablet.
Når tegningerne er digitale og tilgængelige for alle, undgår vi den type fejl der kan opstå, hvis man tager beslutninger på baggrund af gamle tegninger.
Når det kommer til de digitale værktøjer, er der stor forskel på de erfarne og de lidt yngre. Der er kolleger, der har metervis af mapper stående. Vi kan lære meget af hinanden, for de erfarne har en masse erfaring, som de yngre kan trække på, og vi kan til gengæld bringe noget nyt til bordet i form af fortrolighed med digitale værktøjer.
Jeg begyndte i NCC som praktikant, hvorefter jeg fortsatte først som arbejdsleder og nu produktionsleder. Det har indtil videre været en spændende rejse, og jeg ser frem til at lære endnu mere og komme med på nye spændende projekter i fremtiden.