Det er et kæmpe projekt herude! Jeg har fået rigtig mange spændende arbejdsopgaver og super meget ansvar. Selvstændigheden har overrasket mig positivt. Jeg bliver kastet ud på dybt vand, men får naturligvis også rigtig meget sparring fra mine kolleger. Det er en fed følelse at få så meget ansvar og samtidig vide, at jeg kan få hjælp, hvis jeg får brug for det.
Praktikopholdet som et springbræt
Når jeg ikke er i praktik, læser jeg til bygningskonstruktør på Zeeland Akademi i Næstved. I fremtiden vil gerne være byggeleder, hvilket også er målet med at tage praktikken i NCC. Jeg var til en del samtaler, før jeg valgte NCC. Det var nemlig vigtigt for mig at få de bedste forudsætninger for at udvikle mig. Da jeg var til samtale med projektdirektøren her på pladsen, var han virkelig god til at sætte sig ind i mine drømme og ambitioner, og det var nok det, der gjorde udslaget for mig. I sidste ende handler det jo om at få så meget ud af praktikken som muligt.
Springet fra skolebænken
Skolen kan slet ikke sammenlignes med den rigtige verden ude på en byggeplads. Man lærer rigtig mange gode ting på skolen, og det kan ses som fundamentet for at komme ud på en byggeplads. Man begynder dog først at bygge i højden og virkelig udfolde sig, når man kommer ud på en byggeplads, hvor man kan benytte den læring, man har gjort sig på skolebænken. Det jeg lærer på skolen på én måned, lærer jeg herude på én uge. Hvis jeg ikke havde erfaringerne fra skolebænken, ville jeg dog være på bar bund.
Man kan godt mærke, at der er mange dygtige medarbejdere her i NCC. Det gælder også praktikanterne. Niveauet er super højt på alle parametre. Derfor er der også store forventninger til mig som praktikant. Man skal virkelig være skarp for at komme i praktik her!
Sammenholdet med de andre praktikanter på pladsen
Vi er fire praktikanter her på Nyt Hospital Nordsjælland, hvilket er super rart, for så har man nogle ligesindede at sparre med. Jeg går tit en tur rundt på pladsen med Philip, der også er praktikant her på projektet. Philip arbejder i Civil og jeg arbejder i Byggeri Øst, så vi har gode forudsætninger for at sparre med hinanden. Hvis man har et åbent sind, er der super god mulighed for at netværke med de andre praktikanter.
Det er fedt, at vi som praktikanter har adskilte arbejdsområder, så vi ikke arbejder direkte sammen. I stedet arbejder vi tæt sammen med dygtige og erfarende NCC-kolleger. Hele idéen med at komme i praktik er jo at komme til at stå på egne ben og prøve sig selv af.
Gode råd til fremtidige praktikanter
Det er vigtigt at du sætter dig godt ind i virksomheden og projektet, du søger ind på. Hvis du til samtalen kan vise overskud ved at have et godt indblik i projektet og virksomheden, står du skarpt. At have en god indsigt i projektet fra start vil også hjælpe dig, når du begynder i din praktik. Det er nemlig ret overvældende at arbejde på en byggeplads de første uger. Alt er kæmpe stort og komplekst.
Samtidig er det vigtigt, at man tænker over projekternes fremskridt, når man vælger praktik. Hvis man har en ambition om at fortsætte på et projekt efter praktikken, kan det være smart at gå efter at komme i praktik på et stort projekt, der stadig har nogle år tilbage inden det er færdigt.
Endelig vil jeg anbefale, at man udarbejder en forventningsafstemning, før man begynder i praktik – både i forhold til hvad man selv ønsker at få ud af praktikken, og med arbejdsgiveren i forhold til, hvad de har af forventninger. Når man aktivt skriver sine tanker og forventninger ned på papir, kan det hjælpe til at sætte en masse gode tanker og reflektioner i gang. Det gør både, at man bliver mere velovervejet til samtalen og øger samtidig sandsynligheden for at man får en praktikperiode, hvor man får lært mest muligt.
Emre Akkaya læser til bygningskonstruktør på Zeeland Akademi i Næstved og drømmer om at blive byggeleder. En central del af hans uddannelse er et praktikophold, som han vælger at tage hos os.
Emre er en del af Byggeri Øst, hvor han arbejder i Beton & Råhus på Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød. Hans arbejdsopgaver indebærer blandt andet: bestilling af materialer, mængdeudtræk, mængdeberegning, koordinering af tidsplaner og deltagelse i koordineringsmøder.
Jacob Churruca
10 november, 2020 17:51Super, Emre👍