Jeg arbejder som projektchef på vores projekt på Ålebækken. Med andre ord har jeg det overordnede ansvar for projektets fremdrift. Jeg har i de seneste mange år specialiseret mig inden for arbejdet med jord og beton, og man kan roligt sige, at jeg har en stor passion på området. Det er et fagligt komplekst fag, som den ene dag giver mig grå hår og den næste dag en kæmpe faglig rus.
Vigtigt at alle tandhjul spiller sammen
Mine kolleger vil nok beskrive mig som en hands-on person. Jeg sætter mig rigtig meget ind i et projekt, og jeg kan rigtig godt lide at have en finger på pulsen på pladsen. Det betyder, at jeg ofte sparrer med mine folk ude på pladsen.
Jeg lægger ikke skjul på min holdning og jeg sætter pris på at høre mine kollegers. For at et byggeprojekt skal kunne fungere, er det alfa og omega, at have en god dialog på pladsen. Vi udgør alle en vigtig brik i det store maskineri, der er en byggeplads, og det er vigtigt, at alle tandhjul kører i samme retning. Medarbejderne er det vigtigste vi har her i NCC, og det er vigtigt, at vi passer på hinanden. Det skal jo være sjovt at gå på arbejde!
Den dynamiske lederrolle
Jeg ser en byggesag som et kæmpestort puslespil, hvor alle brikker skal falde på plads. Men som det er med alle byggeprojekter, så støder man ofte ind i udfordringer undervejs – og her gælder det om at være skarp og løsningsorienteret. Ofte står vi i en situation, hvor jeg tænker ”Hvordan i alverden får vi løst det her?” – Og det er faktisk enormt motiverende! Jeg er omgivet af kolleger fra øverste hylde, og der findes ikke noget bedre end at løse udfordringer sammen i et team.
Det er en kanon fed følelse at skulle tænke ”out of the box” i det daglige arbejde. Langt henad vejen handler det som projektchef om at være alsidig i sin tankegang og om at kunne skifte taktik. Lige så vigtigt det er at kunne lægge en god plan, lige så vigtigt er det at kunne ændre i den og tænke i løsninger, hvis det bliver nødvendigt.
Vi har brug for unge kræfter til branchen
Jeg har været i byggebranchen siden 1999, hvor jeg begyndte at arbejde for en hollandsk entreprenør. I 2004 flyttede jeg så til Danmark, hvor jeg fortsatte i branchen og siden har specialiseret mig inden for jord- og betonarbejde. Det er et fantastisk fag, men jeg oplever desværre, at der ikke er den samme tilgang til netop dette fag, som der førhen har været.
Jeg synes, at det er vigtigt at få bragt nye kræfter til branchen. Jeg mener, at vi bør gøre endnu mere for at synliggøre jord- og betonarbejde ude på skolerne. Det er et krævende fag, og vi har brug for skarpe nye unge hoveder til branchen for at kunne fortsætte udviklingen i byggebranchen herhjemme. Derfor takker jeg også gladeligt ja til unge elever og praktikanter, når jeg får mulighed for det – ikke blot inden for dette specifikke felt, men hele vejen rundt i de forskellige fagligheder. Som ledere har vi et ansvar for at gå forrest og tale højt om vigtigheden af få nye skarpe hoveder til byggebranchen. Mennesker er den vigtigste ressource vi har!
Daniel De Roode er uddannet civilingeniør i Holland, hvilket svarer til diplomingeniør i Danmark. I 2017 blev Daniel rekrutteret til NCC som Produktionschef i Infrastructure, hvorefter han overgik til at blive projektchef. Som projektchef har Daniel kontakten med bygherren, samtidig med at han står for økonomien, håndterer tidsplanen og styrer såvel egenproduktion som underentrepriser.
Projekt Ålebækken
Ved Teknikerbyen i Lyngby har området omkring et nedlagt renseanlæg været lukket for offentligheden i årtier. NCC har arbejdet med at miljøsanere området, renovere et eksisterende åbent bassin og etablere nye overdækkede bassiner