Da jeg var yngre, begyndte jeg at betragte bygninger som kunstværker. Jeg kunne samtidig godt lide komplekse og udfordrende opgaver, så derfor valgte jeg at uddanne mig som diplomingeniør i bygningsdesign. Med speciale i energi og indeklima har jeg siden hen fundet min plads i Engineering, som er NCC’s interne rådgiverafdeling.
Engineering – vores interne rådgiverafdeling
Jeg arbejder sammen med vores andre rådgivende ingeniører i Engineering, hvilket er en helt speciel afdeling, fordi vi er en del af en kæmpe produktionsvirksomhed. Jeg vil derfor vove at påstå, at min dagligdag ser lidt anderledes ud end i et normalt rådgivende ingeniørfirma. Ingeniører sidder sædvanligvis og projekterer et projekt for en bygherre, som de så leverer, inden de går videre til næste projekt.
For os i Engineering er det afgørende, at vi er med i et horisontalt samarbejde ved at understøtte hele processen og supportere både i den tidlige og den sene byggefase. Det er vi gode til, fordi vores projekter er NCC-projekter, og vi ved lige præcis, hvordan vi gerne vil bygge.
Til dagligt kommer det til udtryk ved, at vi konstant er i dialog med vores samarbejdspartnere fra de mange forskellige led i organisationen. Derudover kommer vi ud på byggepladserne for lave tilsyn og supportere byggeledelsen.
Rådgivende ingeniør i indeklima og energi
Jeg beskæftiger mig hovedsageligt med energi og indeklima, fordi jeg synes, det er interessant at være med til at forme brugerens oplevelse af at være indenfor. For kontorbyggerier er det en helt elementær forudsætning for at skabe et godt arbejdsmiljø og udnytte bygningens areal ift. arbejdspladser og dagslys. Hvad angår boligbyggerier er jeg glad for at kunne være med til at sikre, at beboerne får et komfortabelt indeklima, idet f.eks. dagslys er helt essentielt for vores fysiske og mentale velvære.
Jeg føler, at det er noget særligt, at jeg får lov til at kickstarte vores projekter, inden de overhovedet findes – de eksisterer kun på computere og i vores beskrivelser, indtil projekteringsarbejdet er afleveret, og produktionen begynder.
Inden jeg blev fastansat, var jeg i praktik på renoveringen af NH Collection-hotellet ved Knippelsbro i København. Det var sjovt at være med til at assistere byggeledelsen, og det var fedt, at jeg fik tildelt et ansvarsområde, som indebar, at jeg skulle koordinere og uddelegere opgaver på kryds og tværs af fagene. Jeg oplevede, at jeg som praktikant rent faktisk arbejdede på lige fod med mine kollegaer i byggeledelsen.
Derfor ser jeg det helt klart som en fordel, at jeg gennem min praktik har oplevet, hvordan produktionen til dagligt foregår ude på byggepladsen. For det har givet mig en bedre forståelse for hele processen, så jeg nu ved, om vores idéer i projekteringen reelt set er bygbare i den virkelige verden.
Samarbejde løser de udfordrende opgaver
Det fede ved at arbejde i Engineering er også, at jeg samarbejder med mange forskellige mennesker og får nye aspekter med, fordi jeg netop er en del af en større virksomhed. Det er helt sikkert også kompleksiteten i opgaverne, som jeg er tiltrukket af.
Når man projekterer, er det virkelig svære opgaver, man arbejder med. Men det er netop også dét, der gør det sjovt – at jeg løser nye opgaver hver dag, der har en vis sværhedsgrad.
I den forbindelse er det afgørende at have gode kollegaer omkring sig, som man altid kan spørge til råds. For jeg har ikke altid et umiddelbart svar, og som forholdsvis ny i branchen bliver jeg kastet ud i mange nye ting, som jeg skal forholde mig til.
Derfor må jeg læse op på, hvad den bedste løsning er. Heldigvis har vi super meget viden og erfaring at trække på internt i afdelingen og på tværs i NCC. Så ligesom at vi bygger sammen med resten af NCC, har vi også tæt samarbejde i Engineering – og det sætter jeg stor pris på.