Kontorindretning der skaber trivsel

For NCC Property Development er det utroligt vigtigt, at vi udvikler ejendomme, som er med til at sikre, at folk trives på deres arbejdsplads. Medarbejdere, der trives og har det godt, præsterer bedre, er mere produktive og er i stand til at udvikle sig professionelt. Det er godt for medarbejderen, men også for arbejdsgiveren.

For NCC Property Development er det utroligt vigtigt, at vi udvikler ejendomme, som er med til at sikre, at folk trives på deres arbejdsplads. Medarbejdere, der trives og har det godt, præsterer bedre, er mere produktive og er i stand til at udvikle sig professionelt. Det er godt for medarbejderen, men også for arbejdsgiveren.

For at lykkes med det er man nødt til at tænke på helheden. De enkelte detaljer kan naturligvis gøre en forskel, men først når man danner sig et samlet overblik vil de enkelte aspekter i arbejdsmiljøet træde frem, så man kan gennemføre ændringer og forbedringer. Med det mener jeg alle aspekter i det fysiske miljø, både indendørs i selve kontormiljøet og udendørs. Vi taler om, at vi skal Improve human wellbeing, altså forbedre folks trivsel.

Lad mig komme med nogle eksempler. Vi sætter funktionaliteten i centrum og kigger på, hvordan arbejdspladsen anvendes, hvad man gør, hvordan man gør det og i hvilke sammenhænge. Faktum er, at man udfører mange forskellige arbejdsopgaver i løbet af en arbejdsdag på et kontor. Nogle gange kræver opgaverne ro og koncentration, men der skal også være plads til socialt samvær. Derfor er der behov for fleksible arbejdspladser, som er delt op i aktivitetsbestemte zoner, så vi kan skifte omgivelserne ud efter behov.

Vi har set nærmere på den forskning, der findes på området, og den viser, at vi bliver påvirket af det, som vi ser, hører, mærker og lugter. Det er vigtigt, at der er en god akustik på kontoret, og lydniveauet afhænger ikke kun af, hvor højt folk taler, men også af møbler, loftshøjde og vægbeklædning. Farverne er også vigtige. For eksempel er gult godt for kreativitet og inspiration, mens grønt sænker stressniveauet. Mange grønne planter bidrager til et bedre indeklima.

Også udendørsmiljøet er vigtigt. Dels fordi det skal være muligt at sidde udenfor, når det er godt vejr, så der skal være adgang til bænke og naturligvis også wifi. Men der er også andre faktorer i udendørsmiljøet, der fremmer sundheden. Et godt eksempel er Valle Wood – en kontorejendom, som vi bygger i Oslo, og som skal stå klar 2019. Det er den største kontorejendom i Norge, der bygges helt i træ – et unikt projekt, som både baner vejen for udvikling af nye metoder og er et skridt i den rigtige retning for miljøet.

Valle Wood ligger tæt på et fritidsområde med fodboldbaner, som kan anvendes om foråret og sommeren. Lige i nærheden ligger også et andet fantastisk område, hvor man kan være aktiv om vinteren. I udviklingen af Valle Wood har vi satset meget på at skabe gode forudsætninger for sundhedsfremmende transportmidler. Ejendommen skal have sit eget cykelhotel med plads til 450 cykler, værksted og omklædningsrum med bad og skabe. Om vinteren sørger vi for, at cykel- og gangstier ryddes for is og sne. Derudover indgår vi et samarbejde med et nyåbnet træningscenter i nærheden, hvor de ansatte i Valle Wood får fordelagtige medlemsvilkår.

Der skal også være en restaurant med fokus på sund mad, som til frokost fungerer som personalerestaurant og senere på dagen holder åbent for andre og kan bookes til arrangementer. Vi vil også satse på at tilbyde massage og renseri.

I dag arbejder man på andre måder end før i tiden, og det er vi nødt til at tage højde for ved at skabe et arbejdsmiljø med fokus på sundhed og trivsel.

Af Bent Roar Myrvang Ekse, udlejningschef, NCC Property Development Norge

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.